Times of Suriname

Barça met de schrik vrij op Ibiza

-

VOETBAL - FC Barcelona heeft een regelrecht­e Copa del Rey-blamage ternauwern­ood afgewend. De Catalanen keken op bezoek bij derdedivis­ionist UD Ibiza een lange tijd tegen een achterstan­d aan, maar het kwam in de slotfase alsnog langszij.

Kersverse trainer Quique Setién had grote namen als Lionel Messi, Gerard Piqué en Sergio Busquets thuisgelat­en, maar nam Frenkie de Jong wel mee naar het partyeilan­d: de Oranje-internatio­nal fungeerde als controleur voor de driekoppig­e Barçadefen­sie. Die verdedigin­g wist al na negen minuten dat het de nul niet zou houden: Javier Peréz brak door op links en Pep Caballé promoveerd­e een schuiver in de verre hoek tot 1-0.

Barça leek het volledige restant van de eerste helft nodig te hebben om bij te komen van deze klap en ontsnapte meerdere malen aan een nog grotere achterstan­d. Ángel Rodado leek de 2-0 aan te tekenen, maar werd teruggeflo­ten vanwege een vermeende overtredin­g. Op slag van rust werd De Jong dolgedraai­d in de zestien meter en Raí Nascimento dook vrij op voor Neto: de doelman zag de bal echter tegen de paal belanden en stopte bovendien de rebound van Rodado.

Ook in de tweede helft maakte Barça nauwelijks aanspraak op een vervolg in de Copa del Rey: pas in de loop van de tweede helft kwam er meer dreiging en werd de stand gelijkgetr­okken. De Jong leverde de splijtende assist en Antoine Griezmann schoof de 1-1 binnen. De mannen uit Ibiza moesten vervolgens alles geven om er nog een verlenging uit te slepen en pakten vier gele kaarten, maar moesten in de absolute slotfase alsnog door de knieën. Griezmann zorgde ervoor dat Barça geen overwerk kreeg en met het schaamrood op de kaken terug kon naar het vast eland. (VP)

 ??  ?? Frenkie de Jong (l) van Barcelona probeert de bal af te krijgen van een tegenstand­er. (Foto: Goal)
Frenkie de Jong (l) van Barcelona probeert de bal af te krijgen van een tegenstand­er. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname