Times of Suriname

Gemiste lay-ups van Promes kost CLD de overwinnin­g

-

BASKETBAL – Twee gemiste lay-ups van Archell Promes in de laatste secondes heeft CLD de wedstrijd gekost tegen Yellow Birds, in de jongens-U-19-klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. In de Ismay van Wilgenspor­thal won Yellow Birds dinsdag met 87-85. Yellow Birds heeft door deze overwinnin­g acht punten, terwijl CLD vijf heeft.

CLD ging het vierde quarter in met een voorsprong van vijf punten (65-70). Bij de rust stond CLD ook al voor met 36-42, terwijl Yellow Birds in het eerste quarter voorstond met 2419. In de vierde periode werd de voorsprong van CLD verruimd naar zeven punten (65-72). Hierna nam Yellow Birds de voorsprong door baskets van Alonzo Ferdinand, Jayden de Randamie en Shane Lieuw On: (73-72).

Yellow Birds breidde de voorsprong uit naar vijf punten: 78-73, maar CLD verkleinde de achterstan­d met een minuut te gaan naar een punt: 84-83. De Randamie gaf Yellow Birds een voorsprong van twee punten, waarna Promes met een lay-up de score gelijkmaak­te: 85-85. Met nog 56 secondes te gaan, bracht Keatan Weibolt, Yellow Birds weer op voorsprong. Hierna kreeg Promes twee keer de mogelijkhe­id om de score gelijk te trekken, maar hij miste beide worpen.

In dezelfde klasse won De Arend van SCVU met 7772. De Arend heeft door deze overwinnin­g acht punten, terwijl SCVU nog steeds de koploper is met negen.

In de heren recreatiek­lasse won Koi Carper van Ruckers met 93-64, terwijl De Arend van De Schakel won met 61-42.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname