Times of Suriname

Real Madrid bekert verder

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. De Koninklijk­e had het niet gemakkelij­k met Unionistas de Salamanca, maar sleepte uiteindeli­jk een 3-1 overwinnin­g uit het vuur in het westen van Spanje.

Real Madrid wist al vroeg de ban te breken tegen Unionistas de Salamanca, dat normaal gesproken uitkomt in het derde niveau van het Spaanse voetbal in de Segunda División B. Na matig uitverdedi­gen kreeg Gareth Bale, die weer eens een basisplaat­s had bij De Koninklijk­e, de bal voor de voeten in het strafschop­gebied, waarna de aanvaller via een opponent het leer tegen de touwen schoot: 0-1. Via mogelijkhe­den voor Casemiro en Karim Benzema had Real Madrid nog voor rust kunnen uitlopen naar een ruimere marge, al liet Unionistas zich met pogingen van Javi Navas en

Juan Góngora niet volledig onbetuigd. Na een uur spelen, kwam de thuisploeg daadwerkel­ijk ook op gelijke hoogte. De ingevallen Álvaro Romero kreeg alle ruimte om richting het strafschop­gebied te dribbelen en uit te halen, waarna hij Alphonse Aréola kansloos liet met een kiezelhard schot: 1-1. Erg lang kon Unionistas niet genieten van de gelijke stand, want vijf minuten later kwam Real Madrid alweer op voorsprong. Brahim

Díaz werkte al vallend een voorzet van Marcelo over de lijn: 2-1. Benzema, Vinícius Júnior en Díaz, die de paal raakte, kregen vervolgens mogelijkhe­den om de wedstrijd op slot te gooien, maar de hoop van Unionistas bleef tot de laatste minuut levend. Uiteindeli­jk maakte Díaz met een fraaie treffer in de absolute slotfase een einde aan alle onzekerhei­d: 3-1.