Times of Suriname

The Lions wil vandaag zaken afmaken

-

ZAALVOETBA­L – “Hoe sneller je de serie afrondt, hoe beter het is”, zegt trainer Stanley Lamsberg van The Lions. Vandaag speelt The Lions zijn tweede halve finaleweds­trijd in de hoofdklass­eplayoffs van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond tegen titelverde­diger StyxKG. De wedstrijd wordt in de Anthony Nestysport­hal gespeeld en The Lions staat in de serie van best-of-three voor met 1-0.

Lamsberg zegt dat The Lions strijd moet leveren om de finale te halen. Het team van

Styx-KG zal terugkomen en The Lions moet daarop voorbereid zijn. “Wij hebben in de eerste wedstrijd gezien dat Styx-KG alle kwaliteite­n heeft om terug te komen.” The Lions nam een 5-1 voorsprong, maar in de tweede helft kwam Styx-KG terug en verloor de wedstrijd nipt met 4-5.

Voor trainer Derrick Garden van Styx-KG telt alleen een overwinnin­g. “In de eerste wedstrijd hebben wij een slecht begin gehad en zijn daarvoor afgestraft. Nu moeten wij proberen te zorgen dat dit niet gebeurt in de tweede wedstrijd. Verder ben ik wel blij met de mentale gesteldhei­d van de jongens, die het niet hadden opgegeven ondanks de ruime achterstan­d.” Garden weet verder ook dat het niet makkelijk zal worden, maar hij zal alles doen om een derde en beslissend­e wedstrijd te forceren.

De winnaar is de eerste finalist, terwijl de verliezer in de herkansing­sronde het opneemt tegen All Stars. De winnaar van deze serie is de tweede finalist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname