Times of Suriname

Mavericks leidt gevoelige nederlaag

-

BASKETBAL - Dallas Mavericks kreeg dinsdagavo­nd Los Angeles Clippers op bezoek en het werd een pijnlijke avond voor Dallas en in het bijzonder voor forward Dwight Powell. De thuisploeg ging met 107–110 onderuit. Pijnlijker was het uitvallen van Dwight Powell.

De forward scheurde zijn achillespe­es en zal dit seizoen niet meer in actie komen. De blessure voor Powell kwam laat in het eerste kwart. De forward zette aan voor een drive naar de basket en stortte neer, zonder dat hij in aanraking kwam met een tegenstand­er. Onderzoek wees al snel uit dat zijn achillespe­es was afgescheur­d, een pijnlijke en één van de meest ingrijpend­e blessures die een basketball­er kan hebben.

Recent scheurden ook Kevin Durant, John Wall en Rodney Hood hun achillespe­es. Voor allen betekent het dat ze zeker een jaar uit de roulatie zijn.

Voor Dallas komt de blessure ook ongelegen. De ploeg is geen uitgesprok­en favoriet voor de titel, maar wel één van de outsiders. In de playoffs zijn de marges klein en om in het loodzware westen te winnen moet je goed spelen, je kunnen aanpassen aan elke tegenstand­er en een dosis geluk hebben. Powell, de pick en roll partner van Luka Doncic, zal in de playoffs flink worden gemist.

Clippers nam in de wedstrijd tegen Dallas een ruime voorsprong. Mavericks wist in het vierde kwart knap langszij te komen, maar twee cruciale driepunter­s van Landry Shamet brachten Clippers naar een veilige 98105 voorsprong. Deze kwam niet meer in gevaar.

Kawhi Leonard eindigde met 36 punten voor Clippers. Shamet, die vijf driepunter­s maakte, eindigde met achttien punten.

Luka Doncic werd met eveneens 36 punten topscorer bij Mavericks. De Duitser Maxi Kleber kreeg door het wegvallen van Powell veel speeltijd. Hij bleef hierin op acht punten steken.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname