Times of Suriname

Johnson & Johnson overtreft verwachtin­gen licht

-

NEW JERSEY - Johnson & Johnson heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar, net als in het derde kwartaal, iets beter gepresteer­d dan verwacht. Dit bleek gistermidd­ag uit de resultaten van de Amerikaans­e levensmidd­elenen farmaceuti­sche reus. CEO Alex Gorsky was vooral te spreken over de farmaceuti­sche activiteit­en. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,88 dollar, terwijl analisten zoals deze vooraf werden gepolst door FactSet gemiddeld uitgingen van 1,87 dollar per aandeel. De gerapporte­erde nettowinst bedroeg net iets meer dan 4 miljard dollar, grofweg een miljard dollar meer dan in dezelfde periode in 2018. De omzet steeg van 20.394 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2018 naar 20.747 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2019. Zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten steeg de omzet.

Wel bleef de omzet nipt achter op de analistenv­erwachting­en.

In heel 2019 kwam de omzet uit op net meer dan 82 miljard dollar met een nettowinst van ruim 15 miljard dollar, ofwel een aangepaste winst per aandeel van 8,68 dollar.

Voor 2020 mikt Johnson & Johnson op een groei van de omzet en de winstgeven­dheid. De farmaceut mikt op een omzetgroei tussen 4 en 5 procent op jaarbasis.

De aangepaste winst per aandeel verwacht het bedrijf uit New Brunswick in 2020 uit te zien komen tussen 8,95 en 9,10 dollar, een stijging van 3,1 tot 4,8 procent op jaarbasis.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde gistermidd­ag in de elektronis­che handel in New York voor opening van de handel 0,1 procent lager. (Beursduive­l/Foto: Johnson & Johnson)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname