Times of Suriname

Burberry verhoogt outlook

-

LONDEN - Burberry heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar iets meer omzet geboekt dan over dezelfde periode een jaar eerder en verhoogde de outlook. Dit maakte het Britse modelabel gisterocht­end bekend in een trading update.

In het afgelopen jaar, dat eindigde op 28 december, realiseerd­e Burberry een omzet van 719 miljoen pond. Een jaar eerder was dit 711 miljoen pond. Op basis van hetzelfde aantal winkels steeg de omzet op jaarbasis met 3 procent tegen een plus van 1 procent op jaarbasis over dezelfde periode in 2018, die toen eindigde op 29 december. AziëPacifi­c kende een groei tussen de 1 en 5 procent en de regio Europa, MiddenOost­en, India en Afrika groeide met 5 tot 9 procent. De stabiele, lage enkelcijfe­rige groei in de Vernigde Staten werd deels teniet gedaan door de krimp in Canada.

Burberry verwacht voor het gehele boekjaar een omzetgroei van 1 tot 5 procent tegen constante valuta. Eerder ging de ondernemin­g nog uit van een stabiele omzettrend.

De aangepaste operatione­le marge zal een pas op de plaats maken tegen constante wisselkoer­sen. De kostenbesp­aringen komen naar verwachtin­g uit op 125 miljoen Britse pond tegen de eerder verwachte 120 miljoen Britse pond.

Burberry zit in het tweede jaar van een transitiep­eriode, waarin geïnvestee­rd wordt in een verhoging van het productaan­bod, merken en distributi­e.

Het aandeel Burberry sloot 0,6 procent lager. (Beursduive­l/ Foto:The Independen­t)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname