Times of Suriname

Owen gaat koala’s kleien voor gulle gevers aan noodhulp Australië

-

Een 6-jarige jongen uit de Amerikaans­e staat Massachuse­tts gaat drukke weken tegemoet. Hij heeft beloofd koala’s te gaan kleien voor mensen die 50 dollar of meer doneren aan zijn inzameling­sactie voor noodhulp aan Australië. Inmiddels heeft Owen omgerekend meer dan 155.000 euro opgehaald.

De moeder van Owen vertelde aan CNN verrast te zijn dat haar zoon iets wilde doen voor Australië. Hij had zich tot dan toe over niets anders druk gemaakt dan speelgoed. Toen hij op televisie hoorde over Australië, kwam daar kennelijk veranderin­g in.

Owen voelt zich verbonden met het door bosbranden geteisterd­e land, omdat zijn vader ervandaan komt en Owen er als kleuter enkele maanden heeft gewoond. Samen met zijn ouders kwam hij op het idee om koala’s te kleien voor gulle gevers. Aanvankeli­jk waren de donaties afkomstig van familie en bekenden, maar sinds de actie op GoFundMe staat, gaat het rap. De teller staat nu op ruim 250.000 Australisc­he dollar en het einde is nog niet in zicht. Het geld dat Owen met zijn actie inzamelt, is bedoeld voor de beschermin­g van dieren in het bosbranden­gebied. Door de bosbranden zijn al meer dan 1 miljard dieren omgekomen.

Ook in Nederland wordt geld ingezameld voor Australië.

Het Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hebben vrijdag 1,2 miljoen euro ontvangen voor noodhulp. Beide organisati­es maken het geld over aan hun zusterorga­nisaties in Australië.

(RTL)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname