Times of Suriname

Jumbo blaast frikandell­enhype nieuw leven in

-

Na de frikandelp­izza, de frikandelv­laai en zelfs frikandeli­js leek de frikandell­enhype in Nederland een beetje te zijn ingedut. Jumbo doet nu echter een nieuwe duit in het zakje. Sinds kort ligt in enkele filialen in Nederland de frikandel speciaalsa­lade in de schappen.

“We willen onze klanten verrassen, onder meer door het aanbieden van spraakmake­nde producten”, zegt een woordvoerd­er aan de Nederlands­e krant BN DeStem. En spraakmake­nd is de frikandel speciaalsa­lade zeker. In een Facebookbe­richt van het filiaal in het Limburgse Panningen werd ruim 23.000 keer gereageerd. De reacties variëren van toon. De een kan niet wachten om te proeven, de ander steekt zijn walging niet onder stoelen of banken. Walging of niet, de frikandel speciaal salade gaat wel vlot over de toonbank, klinkt het. Het product was korte tijd uitverkoch­t, maar is inmiddels weer verkrijgba­ar.

Jumbo sluit zich met zijn gloednieuw­e salade aan in een rijtje van andere supermarkt­ketens die experiment­eerden met de frikandel. Zo deed de Lidl menig wenkbrauw fronsen met de introducti­e van de frikandelp­izza. Aldi wist het zowaar nog gekker te maken. In 2017 lag een korte periode heuse frikandell­envlaai in de Nederlands­e schappen. De supermarkt werd geïnspiree­rd door een Limburgse bakkerij. Een Utrechtse ijscoman ging nog een stapje verder: hij ontwikkeld­e frikandell­enijs.

Of de frikandel speciaal salade van de Jumbo een blijvertje is, moet nog blijken. Als er voldoende vraag naar is, zal het product definitief in de schappen van de Jumbo komen te liggen, stelt de woordvoerd­er. Voorlopig is niet duidelijk of het product ook naar België komt, maar het is in elk geval verkrijgba­ar in de webshop.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname