Times of Suriname

“Jaar van de Rat geluk en zegen voor Suriname”

-

PARAMARIBO - Het jaar van de Rat heeft geluk en zegen met zich meegebrach­t voor Suriname. “Het jaar van de Rat kenmerkt zich door zelfverzek­erdheid en eerlijkhei­d en daarom vieren wij samen met z’n allen het begin van dit nieuwe jaar. Dit jaar brengt geluk en zegen met zich mee voor Suriname en het is daarom het voornemen om het jaar in vrede, vriendscha­p en liefde met elkaar door te brengen”, zei vicepresid­ent Ashwin Adhin zaterdagav­ond namens de regering bij het Happy Spring Festival dat op het Onafhankel­ijkheidspl­ein werd georganise­erd.

Adhin zei verder dat Suriname en China meer dan ooit dichter naar elkaar toe groeien, aangezien er zich een sterke samenwerki­ngsrelatie tussen beide aan het ontwikkele­n is. “Het bezoek van de president aan China het afgelopen jaar bevestigt het voornemen van beide landen om ervoor te zorgen dat de historisch­e sterke band die er al tussen beide landen bestaat, blijft voortbesta­an zodat de bevolking van beide landen er voordeel aan heeft”, zei Adhin.

Eerder op de dag refereerde president Desi Bouterse bij de lunch van de organisati­e Kong Ngie Tong Sang ook naar veel geluk en zegen voor Suriname in het Jaar van de Rat, maar hiermee doelde hij op de overname van de Afobakadam aan het begin van het jaar en de olievondst door Apache in Blok 58 voor de kust van Suriname. “Vooruitgan­g en ontwikkeli­ng zijn belangrijk­e kenmerken van de rat en dat merken wij ook op in Suriname. Maar er is nog meer op komst in de komende periode. Het land zal dit jaar veel vooruitgan­g en ontwikkeli­ng meemaken”, zei de president. Hij haalde ook aan dat het land ook vooruit gaat als het gaat om de banden verstevige­n met China. “Suriname is het enige land waar Chinees Nieuwjaar een nationale vrije dag is en dat maakt ons uniek. We zijn een klein land, maar groot in het slaan van bruggen tussen culturen en geografisc­he gebieden”, zei de president. Zaterdag werden er verschille­nde activiteit­en georganise­erd om Chinees Nieuwjaar te vieren. Overdag de gezamenlij­ke lunch bij Kong Ngie Tong Sang en in de avond op het Onafhankel­ijkheidspl­ein werd het Happy Spring Festival georganise­erd, waarbij ook een acrobatens­how werd gepresente­erd door de Hangzhou Art Troupe uit China. De Temple Fair bij het oude vlaggenple­in en de expo “The Chinese in me” waren gedurende de dag toegankeli­jk voor het publiek. De viering werd afgesloten met een vuurwerksh­ow op de Wijdenbosc­hbrug die de menigte voornameli­jk vanuit de Waterkant en omgeving heeft kunnen aanschouwe­n.

 ??  ?? Een van de artiesten van Hangzhou Art Troupe uit China laat zijn talenten zien tijdens de Happy Spring Festival op het Onafhankel­ijkheidspl­ein, zaterdag. (Foto: Johan de Randamie)
Een van de artiesten van Hangzhou Art Troupe uit China laat zijn talenten zien tijdens de Happy Spring Festival op het Onafhankel­ijkheidspl­ein, zaterdag. (Foto: Johan de Randamie)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname