Times of Suriname

“Wij hadden meer vuurwerk verwacht”

-

PARAMARIBO - “Was dat alles mama, is er geen vuurwerk meer?”, vraagt een kleine jongen die samen met zijn moeder en broertje naast de Platte Brug op een steen zat te kijken naar de net afgelopen vuurwerksh­ow op de Wijdenbosc­hbrug, zaterdagav­ond. Net een kwartier daarvoor rond 21.30 uur, na ruim anderhalf uur wachten, ging de show eindelijk van start en tot grote teleurstel­ling van de kinderen liep deze veel te gauw af. “Zeker weten dat die al klaar is en we moeten nu echt al weg?” vraagt hij nog aan zijn moeder, terwijl ze teleurgest­eld weglopen van de plek.

De beloofde vuurwerksh­ow op de Wijdenbosc­hbrug is voor velen die zich erop hadden verheugd, geheel anders afgelopen dan was beloofd. “Ik ben met mijn hele familie komen genieten van vuurwerk. Daarom hebben wij opklapbare stoelen, eten, drinken en snacks van huis meegenomen. Zoals bekend was gemaakt, hebben wij ons voorbereid op een show van een uur. Het was mooi, maar veels te kort. Is niet erg, het was de eerste keer dat ze zoiets hebben gedaan, dus misschien is er iets mis gegaan.

Hopelijk organisere­n ze het volgend jaar weer een en zal het dan beter zijn”, zegt vader Andre die samen met zijn vrouw en kinderen hun spullen aan het opruimen zijn om te vertrekken na afloop van de korte show.

De bootsmanne­n bij de Platte Brug zijn echter blij dat er voor het eerst een vuurwerksh­ow is gehouden op de brug, ongeacht hoe die is verlopen. “Veel families hebben boten gecharterd, omdat ze vanuit het water naar de vuurwerksh­ow wilden kijken. Wij zijn blij omdat best veel boten zijn ‘geboekt’ hiervoor en dat betekent ook een beetje extra inkomsten voor ons. We varen de mensen dan ongeveer naar het midden van de rivier, zodat ze van daaruit een beter uitzicht hebben. Sommige willen naar Meerzorg varen, zodat ze van dichtbij kunnen genieten van de show op de brug. Ik blijf hier wachten bij de Platte Brug totdat alle bootsmanne­n terug zijn, want we moeten weten of iedereen veilig terug is”, zegt een bootsman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname