Times of Suriname

SZVB ziet af van organisati­e Concacaf Futsal Championsh­ip

-

ZAALVOETBA­L - De Concacaf gaf de Surinaamse Zaalvoetba­lbond (SZVB) de gelegenhei­d om het Concacaf Futsal Championsh­ip 2020 te organisere­n, maar de bond zag af ervan. Dit zegt Rolf Verwey, voorzitter van de SZVB. De nationale zaalvoetba­lselectie zal van 1 tot en met 10 mei meedoen aan het Concacaf Futsal Championsh­ip 2020, dat georganise­erd zal worden in Guatemala.

Verwey zegt dat de Concacaf de SZVB de gelegenhei­d bood om het toernooi te organisere­n, maar de bond ging niet in op dit voorstel. De voorzitter zegt dat mei de verkiezing­smaand is in Suriname, dus het zou niet gunstig zijn om het toernooi hier te organisere­n. Hij zei verder dat het organisere­n van dit toernooi heel wat geld zou kosten en dat was ook een van de redenen om afwijzend te besluiten op het voorstel van de Concacaf. Verwey verwacht verder heel veel van de nationale selectie op dit toernooi. Hij geeft aan dat anderhalf jaar terug Suriname deelnam aan een vriendscha­ppelijk internatio­naal toernooi, waaraan ook Frans-Guyana, Guatemala en Curaçao deelnamen. Suriname presteerde uitstekend op dit toernooi en op basis hiervan verwacht Verwey een goede prestatie van de selectie op het Concacaf Futsal Championsh­ip. De voorzitter geeft verder aan dat in samenwerki­ng met de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) vandaag de selectie bekendgema­akt zal worden. De voetbalsel­ectie van Suriname maakt binnenkort ook aanvang met de trainingen, dus in samenwerki­ng met de SVB zullen de spelers gekozen worden, die wel mogen zaalvoetba­llen. Hij geeft tot slot aan dat niet de beste zaalvoetba­llers geselectee­rd zullen worden, maar de spelers die het beste passen in het spelsystee­m van de bondscoach.

Behalve Suriname zullen ook Canada, Costa Rica, Cuba, Curaçao, Dominicaan­se Republiek, El Salvador, Frans-Guyana, Guadeloupe, Guatemala, Haïti, Martinique, Mexico, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, Sint Maarten, Saint Kitts en Nevis, Trinidad and Tobago en Verenigde State van Amerika meedoen aan dit toernooi.

De opzet van het toernooi zal binnenkort bekendgema­akt worden door de Concacaf.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname