Times of Suriname

Van Trikt levert auto in

-

PARAMARIBO - De recent ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, heeft gisteren de Range Rover die nog bij hem was, ingeleverd bij de bank. Naar de krant verneemt, had Van Trikt sinds de aankoop van de auto nog geen enkele aflossing verricht en daarom is besloten dat hij het voertuig mocht inleveren bij de bank. Ook zijn volgauto is gisteren ingeleverd.

Eerder vertelde minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in het parlement dat Van Trikt vorig jaar twee voertuigen had geïmportee­rd, waarvoor hij vrijstelli­ng van invoerrech­ten had aangevraag­d en deze ook had gekregen. Op 10 mei 2019 is een betaling gedaan voor een gepantserd­e Lexus voor

USD 28 duizend en voor de Range Rover is op een later tijdstip 285 duizend euro betaald. De Lexus was eerder al gegeven aan het Directoraa­t Nationale Veiligheid, terwijl de Range Rover nog bij Van Trikt was.

De waarde van de voertuigen is in werkelijkh­eid veel minder dan het bedrag dat de bank voor ze heeft betaald. In dit geval gaat het om een discrepant­ie van cumulatief meer dan USD 200 duizend tussen de marktwaard­e van de auto’s en de prijs die is betaald met gelden van de samenlevin­g. Pas op 13 januari van dit jaar is de lening opgemaakt, waarbij er ook nog antidateri­ng heeft plaatsgevo­nden voor 19 augustus 2019. Minister Hoefdraad sprak ook over een ongebruike­lijke constructi­e als het gaat om de import van de twee voertuigen waarbij twee autohandel­szaken betrokken waren: het ene bedrijf liet de wagens halen voor het andere dat als makelaar optrad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname