Times of Suriname

Kiezerslij­sten worden vanaf 14 februari ter inzage gelegd

-

PARAMARIBO - Van 14 februari tot 15 maart zullen kiezerslij­sten op verschille­nde locaties in stad en district ter inzage worden gelegd. Dit zegt Dorine Brei, lid van de werkgroep Kiezerslij­sten. Het is belangrijk dat kiesgerech­tigden in de periode van de terinzagel­egging controlere­n of ze voorkomen op de kiezerslij­st en of hun gegevens correct zijn. Na 15 maart is er geen mogelijkhe­id meer om nog iets te laten veranderen op de kiezerslij­sten.

Brei zegt dat er nog enkele kleine zaken binnenshui­s afgerond moeten worden, maar wat de locaties betreft, zijn deze reeds vastgestel­d in samenspraa­k met de districtsc­ommissaria­ten. Om de burgers te bereiken, worden de locaties waar er een concentrat­ie is aan mensen, zoals bij de districtsc­ommissaria­ten, bureaus voor burgerzake­n, mobiele locaties op drukke plekken, verschille­nde tehuizen en de middelbare scholen gebruikt. Ook de verschille­nde dorpen in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini worden aangedaan.

Op burgers wordt een beroep gedaan om vooral hun adres te controlere­n op juistheid.

“Het huisadres moet correct zijn, omdat het adres bepaalt waar je je oproepings­kaart zal ontvangen. Niet alleen voor kiezers is dit belangrijk, maar ook voor personen die zich verkiesbaa­r willen stellen. De controle van persoonsge­gevens zal niet alleen op werkdagen, maar ook op zaterdagen en zon- en feestdagen mogelijk zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname