Times of Suriname

Geen technische problemen bij E-applicatie voor visum of toeristenk­aart

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Buitenland­se Zaken deelt mee dat er in de afgelopen periode geen technische problemen zijn waargenome­n op het platform waar gebruik moet worden gemaakt van een E-applicatie, voor het verkrijgen van een Surinaams visum of een toeristenk­aart. Van 1 tot en met 24 januari zijn er 9.500 aanvragen verwerkt, waarvan 5.415 uit Nederland.

Met ingang van 1 januari kunnen de aanvragen voor een E-Visum en E-Toeristenk­aart via de website: https://suriname. vfsevisa.com of suriname. vfsevisa.com geacceptee­rd en afgehandel­d worden. Deze dienstverl­ening wordt namens het Ministerie van Buitenland­se Zaken verleend door VFS Global. De website is naast het Nederlands en het Engels ook beschikbaa­r in het Spaans, Portugees, Frans en Mandarijn.

Het visum of de toeristenk­aart kan overal ter wereld en op elk tijdstip worden aangevraag­d via een mobiele telefoon, tablet of computer. Voor dringende of spoedgeval­len (ernstige ziekte of overlijden) kan men zich wenden tot de dichtstbij­zijnde vertegenwo­ordigingen van de Republiek Suriname in het buitenland, van maandag tot en met vrijdag of kan 1x24 uur contact worden opgenomen op de volgende emailadres­sen: spoedvisum@ gov.sr of spoedvisum@ gmail.com.

Op reizigers die naar Suriname gaan, wordt het beroep gedaan de aanvraag voor een visum of voor een toeristenk­aart ten minste 72 uur vóór de voorgenome­n aankomstda­tum in Suriname, in te dienen.

Met uitzonderi­ng van weekenden en nationale feestdagen wordt over E-visum en E-toeristenk­aartaanvra­gen binnen 24 uur beslist. In de weekenden en op nationale feestdagen zullen alleen dringende of spoedgeval­len in behandelin­g worden genomen. Benadrukt wordt dat passagiers bij het inchecken een print-out van hun visum of toeristenk­aart moeten overleggen, om te voorkomen dat hun de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd. Ten aanzien van de betaling worden de volgende betaalmeth­oden geacceptee­rd: MasterCard, Visa and

Maestro credit-/debit card en IDEAL.

Het Ministerie van Buitenland­se Zaken benadrukt dat de visumklant­enservice bereikbaar is van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 18.00 uur. Indien men problemen ondervindt bij de aanvraag, kan er contact worden gemaakt met de Klantenser­vice voor assistenti­e en begeleidin­g. De Klantenser­vice is te bereiken op de volgende telefoonnu­mmers: (+597) 473822 (Suriname), (+1 )929 214 1755 (Verenigde Staten van Amerika); (+31)203 690 855 (Nederland); of via info. suriname@vfsghelpli­ne.com of de live support chat van de VFS klantenser­vice via de website.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname