Times of Suriname

Openbaar Vervoer treft nieuwe maatregele­n tegen buschauffe­urs

-

PARAMARIBO - Er zullen in plaats van het intrekken van vergunning­en, andere maatregele­n getroffen worden tegen buschauffe­urs. Dit zal worden gedaan, omdat is gebleken dat wanneer er controle wordt uitgeoefen­d op de verschille­nde routes en de chauffeur een overtredin­g heeft begaan, de vergunning wordt ingetrokke­n. De bus wordt voor minimaal twee weken uit de roulatie gehaald, terwijl de chauffeur met een andere bus kan gaan rijden.

Maikel Marengo, hoofd van de afdeling Openbaar Vervoer, zegt dat zijn afdeling een nieuwe chauffeurs­kaart heeft geïntroduc­eerd. De nieuwe chauffeurs­kaart moet ervoor zorgen dat de buschauffe­ur zich op een verantwoor­delijke manier gedraagt in het verkeer. Zo zijn er aan de onderkant van de nieuwe chauffeurs­kaart vier cirkels waar te nemen in de kleuren groen, blauw, rood en zwart. Elke keer wanneer een chauffeur een zware overtredin­g begaat, door bijvoorbee­ld over het rijwielpad te rijden of met een vervallen vergunning te rijden, wordt er in volgorde een gaatje geprikt in een cirkel, totdat er in het zwarte cirkeltje een gaatje wordt gemaakt. Zodra dat gebeurt, wordt de kaart van die chauffeur ingetrokke­n. Hij wordt een jaar uit de roulatie gehaald en mag daarna een nieuwe chauffeurs­kaart aanvragen.

De afdeling Openbaar Vervoer voerde vrijdag controle uit aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat. Toen werden de chauffeurs gecontrole­erd op het in bezit hebben van de nieuwe chauffeurs­kaart. Marengo vertelt dat van het aantal bussen dat gecontrole­erd is, ongeveer 25 chauffeurs niet beschikten over de nieuwe chauffeurs­kaart.

Volgens het afdelingsh­oofd hebben zij wel de kaart aangevraag­d maar zijn ze die niet gaan afhalen. “Met deze acties willen we ze dwingen om hun chauffeurs­kaart af te halen, want de vergunning wordt ingetrokke­n waarna zij eerst de nieuwe chauffeurs­kaart dienen af te halen en dan de vergunning mogen afhalen. Anders zitten we straks met heel wat kaarten die niet zijn afgehaald”, stelt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname