Times of Suriname

Oemrawsing­h import en exportbedr­ijf ook aangeklaag­d

-

PARAMARIBO - Oemrawsing­h import- en exportbedr­ijf NV is als verdacht aangemerkt. Advocaat Irvin Kanhai bevestigt dit. De NV is gedagvaard in verband met de onderschep­te 2300 kilo cocaïne in een container op de Jules Sedney Haven.

Het bedrijf wordt vertegenwo­ordigd door de weduwe van Nitinder Oemrawsing­h, omdat zij de directrice is. Zij is namens de NV gemachtigd. In de drugszaak zijn reeds als verdachten aangemerkt Dharminder­singh A, Narinder R, Sharwin P, Preshand P, Arun J, Roenish A, Hemai D, Soebhan Y, Fariq

Y, Farhaad Y, Parmanand R en Shailindra O. Parmanand R en Shailindra O zijn op vrije voeten, terwijl de overige verdachten nog zijn aangehoude­n. De rechter heeft op de vorige zittingen steeds de opschortin­g van de voorlopige hechtenis van de aangehoude­n mannen afgewezen. Zij motiveerde dat er uitgebreid­e verklaring­en zijn afgelegd. Narinder R heeft aangegeven welk aandeel elk van de verdachten heeft gehad. Hoewel douaneambt­enaar Dharminder­singh A verklaart dat hij zijn werk correct heeft gedaan, vindt de rechter geen reden hem voorlopig in vrijheid te stellen. De magistraat geeft aan dat de douaneambt­enaar verklaart dat niet alle containers onder zijn toezicht zijn ingeladen. In een van de containers zaten er drugs. Bovendien vermeldde Dharminder­singh A de naam van Nitinder Oemrawsing­h niet toen hij namen van rijstexpor­teurs moest opgeven.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname