Times of Suriname

Drie jaar celstraf voor gruwelijke straatbero­ving

-

PARAMARIBO - Rechter Danielle Karamatali heeft Enjelo K, John A en Shaquil K gisteren veroordeel­d tot drie jaar celstraf, voor het beroven van een bromfietse­r op 19 juli vorig jaar in de Zesde straat te Domburg. Zij gelastte de onmiddelli­jke gevangenne­ming van John A, die op vrije voeten is.

Enjelo K en Shaquil K waren reeds in detentie. Karamatali zegt dat het slachtoffe­r op een gruwelijke wijze is beroofd. Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat Enjelo K en Shaquil K eerst werden aangehoude­n en dat zij verklaarde­n dat John A met het plan van de beroving kwam. Daarna verklaarde­n Enjelo K en Shaquil K dat John A niet betrokken was.

John A ontkent schuldig te zijn. Rathipal legde de twijfels in het voordeel van John A uit en eiste vrijspraak. Zij zegt dat John A eerder is veroordeel­d. Het slachtoffe­r is een goede vriend van John A. Rathipal acht bij Enjelo K en Shaquil K de beroving bewezen. Enjelo K en Shaquil K hielden zich eerst schuil tussen bananenbom­en en gingen daarna de straat op. Het slachtoffe­r werd met geweld beroofd van zijn halskettin­g, tassen en andere goederen en moest trappen incasseren. Rathipal zegt dat Enjelo K en Shaquil K volmondig hebben bekend. Zij merkt op dat het slachtoffe­r werd opgewacht en gewelddadi­g werd aangepakt. Dit was gepland. Zij eiste drie jaar celstraf. Advocaat Maureen Nibte zegt dat Shaquil K vanaf het prille begin heeft bekend. Zij vroeg niet mee te gaan met de strafeis, omdat de man een first offender is en een goede proceshoud­ing aan de dag heeft gelegd. Nibte zegt dat John A heeft ontkend. Volgens haar ontbreekt het wettige en overtuigen­de bewijs. Shaquil K vroeg in zijn laatste woord een gouden kans. John A betuigde spijt.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname