Times of Suriname

Britse prins Andrew werkt niet mee aan onderzoek naar Jeffrey Epstein

-

ENGELAND - De Britse prins Andrew heeft tot nu toe alle medewerkin­g aan het onderzoek naar de overleden multimiljo­nair Jeffrey Epstein geweigerd, meldden Amerikaans­e aanklagers gisteren. De prins ligt al maanden onder vuur vanwege de omstandigh­eden rondom zijn vriendscha­p met Epstein. De Amerikaans­e opsporings­dienst FBI en Amerikaans­e aanklagers hebben de Britse prins Andrew benaderd voor een interview naar aanleiding van het lopende onderzoek naar Epstein. Prins Andrew zou hier tot nu toe nog geen gehoor aan hebben gegeven. Volgens The Guardian gaf hij eerder aan dit wel te zullen doen als de FBI hem om medewerkin­g zou vragen.

Prins Andrew wordt bekritisee­rd vanwege zijn banden met de Amerikaans­e zakenman. Epstein pleegde in augustus vorig jaar zelfmoord in zijn cel. Hij werd beschuldig­d van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjari­ge meisjes.

Virginia Giuffre, een van de slachtoffe­rs van Epstein, verklaarde eerder dat ze tussen 1999 en 2002 ook meerdere keren werd gedwongen tot seks met prins Andrew.

Hij sprak tijdens een interview met BBC News in november over zijn lange vriendscha­p met Epstein. Daarin ontkende hij de vrouw ooit ontmoet te hebben en hij verdedigde zijn vriendscha­p met de multimiljo­nair.

(NU)

VS - Bij een brand in een jachthaven in de Amerikaans­e staat Alabama zijn minstens acht doden gevallen.

De brandweer in het stadje Scottsboro moest gisterocht­end vroeg (plaatselij­ke tijd) met alle manschappe­n uitrukken. Naar verluidt zijn er ook acht vermisten, en zeven mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zeker 35 woonboten die aangemeerd lagen, gingen in vlammen op.

(HLN)

 ??  ?? De ravage is nu dudelijk zichtbaar. (Foto: HLN)
De ravage is nu dudelijk zichtbaar. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname