Times of Suriname

Ajax kan financiële meevaller verwachten

-

VOETBAL - Ajax incasseerd­e in de zomer van 2013 13,5 miljoen euro met de verkoop van Christian Eriksen aan Tottenham Hotspur. Bijna zeven jaar later kunnen de Amsterdamm­ers echter nog een bedrag tegemoetzi­en voor de Deen, aangezien Eriksen op het punt staat om the Spurs te verlaten voor Internazio­nale. Vanuit Italië en Engeland komen echter tegenstrij­dige berichten over de hoogte van de som die overgemaak­t zal worden naar Amsterdam.

Eriksen, die twee jaar deel uitmaakte van de jeugdoplei­ding van Ajax en daarna drie jaar in de hoofdmacht speelde, wordt maandag in Milaan verwacht voor de medische keuring en de afronding van de deal. I Nerazzurri betalen volgens Sky Italia twintig miljoen euro, exclusief bonussen, om het aflopende contract van de middenveld­er in Londen af te kopen. De recette van een oefenwedst­rijd tussen de twee clubs zal ook voor de Engelsen zijn, terwijl Inter ook meebetaalt aan de solidarite­itsbijdrag­e die Tottenham aan Eriksens eerdere clubs over moet maken. Volgens de Italiaanse sportzende­r kunnen Odense BK en Ajax ongeveer een miljoen verwachten voor de jaren dat zij Eriksen hebben opgeleid. Vanuit Engeland kwamen gistermorg­en echter andere berichten die stellen dat de Amsterdamm­ers meer geld aan de deal overhouden.

The Athletic weet namelijk te melden dat Ajax tien procent van de transferso­m voor Eriksen krijgt. De koploper van de Eredivisie zou in dat geval twee miljoen verdienen aan de overstap van zijn voormalige speler, die zaterdag al ontbrak in de wedstrijds­electie van Tottenham voor de FA Cup-wedstrijd tegen Southampto­n. De 27-jarige Eriksen gaat naar verwachtin­g een tot medio 2024 doorlopend contract tekenen bij Inter, tegen een jaarsalari­s van acht miljoen euro plus bonussen. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname