Times of Suriname

Nadal naar kwartfinal­es Australian Open

- De 33jarige Rafael Nadal heeft de kwartfinal­es van het Australian Open bereikt, door Nick Kyrgios in vier sets te verslaan. (Foto: AD)

BASKETBAL - Rafael Nadal heeft maandag ten koste van Nick Kyrgios de kwartfinal­es van het Australian Open bereikt. Voor het eerst dit toernooi moest de Spanjaard wel een set afstaan: 6-3, 3-6, 7-6 (6) en 7-6 (4). Het is de 41e keer in zijn carrière dat de 33-jarige Nadal de kwartfinal­es van een Grand Slam bereikt, waarmee hij de Amerikaans­e legende Jim Connors evenaart. Alleen Roger Federer (57) en Novak Djokovic (46) staan nog boven Nadal. De Zwitser en de Serviër plaatsten zich zaterdag al voor de kwartfinal­es in Melbourne. De Australiër Kyrgios serveerde sterk (25 aces tegenover 12 voor Nadal), maar kon de Mallorcaan toch maar zelden in de problemen brengen. Het Australisc­he enfant terrible benutte het enige breakpoint dat hij in de eerste drie sets kreeg, wat wel voldoende bleek voor winst van de tweede set. Pas aan het einde van de vierde set kreeg de thuisspele­r nog twee breakkanse­n op de service van Nadal en maakte hij een break achterstan­d ongedaan. Daarmee dwong de 24-jarige Kyrgios een tiebreak af in de vierde set. Het ging daarin tot 4-3 voor Nadal gelijk op, maar na een mislukt dropshot van Kyrgios gaf de negentienv­oudig Grand Slam-winnaar zijn minibreak voorsprong niet meer weg: 7-4. Nadal jaagt in Melbourne op het record van Federer, die twintig Grand Slams op zijn naam heeft. In de kwartfinal­es speelt Nadal tegen de Oostenrijk­er Dominic Thiem. De Spanjaard kan Federer of Djokovic pas in de finale ontmoeten.

Ook de 34-jarige Stan Wawrinka schaarde zich bij de laatste acht. De Zwitser toonde veerkracht tegen de als vierde geplaatste Dmitri Medvedev, de US Openfinali­st van 2019. Het werd 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2) en 6-2 voor de nummer vijftien van de plaatsings­lijst. Drievoudig Grand Slamwinnaa­r Wawrinka staat in de kwartfinal­es tegenover Alexander Zverev. De Duitser was met driemaal 6-4 te sterk voor Andrey Rublev. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname