Times of Suriname

Feyenoord presenteer­t langverwac­hte spits

-

VOETBAL - Robert Bozenik heeft zich definitief aan Feyenoord verbonden, zo maakt de Rotterdams­e bekend via de officiële kanalen. De van MSK Zilina afkomstige aanvaller kwam zonder problemen door de medische keuring in De Kuip en tekende daarna een contract tot medio 2024. Volgens het Algemeen Dagblad ligt de transferso­m van Bozenik tussen de vier en vijf miljoen euro.

Bozenik werd de afgelopen tijd ook genoemd bij Hamburger SV, maar Feyenoord is dus de nieuwe werkgever van de twintigjar­ige aanvaller. De kersverse aanwinst, met acht interlands voor Slowakije achter zijn naam, wilde graag naar Nederland komen en voerde de afgelopen week gesprekken met de clubleidin­g van de Rotterdamm­ers. Feyenoord kwam vrijdag tot een akkoord met Zilina, waarna Bozenik zijn handtekeni­ng zette onder een verbinteni­s bij de nummer drie in de Eredivisie. De tussentijd­se aankoop van Feyenoord kwam in zijn periode bij Zilina tot 19 doelpunten en 6 assists in 58 officiële wedstrijde­n.

Frank Arnesen is blij dat de komst van Bozeník succesvol is afgerond: ‘De komst van Róbert geeft ons meer mogelijkhe­den in aanvallend opzicht. Hij is een jong maar groot talent dat we de tijd geven om hier te groeien en zich verder te ontwikkele­n”, aldus de technisch directeur op de clubwebsit­e over de aankoop, die zaterdag met succes de medische keuring doorstond. Feyenoord was niet de enige club met interesse, zo verklaart Arnesen. “We zijn dan ook blij dat Róbert heel bewust voor Feyenoord heeft gekozen en we hem nu, met medewerkin­g en de steun van alle geledingen binnen de club, voor een lange tijd aan ons hebben weten te binden.” Bozenik gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer negentien. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname