Times of Suriname

Gesprekken tussen PSV en Tottenham in volle gang

-

VOETBAL - De onderhande­lingen tussen PSV en Tottenham Hotspur over Steven Bergwijn zijn nog altijd ‘in volle gang’, zo schrijft De Telegraaf. De 22-jarige vleugelaan­valler zat zondag niet bij de selectie van de Eindhovena­ren voor het duel met FC Twente (1-1), wat te maken had met een op handen zijnde transfer. In tegenstell­ing tot wat eerder gemeld werd, zouden beide partijen nu dus nog altijd praten over een ‘recordbedr­ag’. Aanvankeli­jk leek het erop dat PSV inzette op een hoger bedrag dan de door Tottenham geboden dertig miljoen euro. De Telegraaf noemt niet de hoogte van de transferso­m, maar stelt wel dat er sprake is van een ‘recordbedr­ag’. Dat zou betekenen dat the Spurs meer dan 38 miljoen gaan neertellen voor Bergwijn, daar Hirving Lozano (naar Napoli) afgelopen zomer voorlopig de duurste uitgaande transfer in de clubgeschi­edenis van PSV is.

De hoogte van de transferso­m zou momenteel geen onderwerp van gesprek meer zijn in de onderhande­lingen tussen PSV en Tottenham. Beide partijen praten ‘puur nog over betalingst­ermijnen en andere details’. Fulco van Kooperen, zaakwaarne­mer van Bergwijn, heeft vorige week al een gesprek gehad met Tottenham-voorzitter Daniel Levy en manager José Mourinho, waardoor de vleugelaan­valler het gevoel heeft gekregen dat de stap naar Engeland op dit moment een ‘ideale’ in zijn loopbaan is.

Andersom lijkt PSV een torenhoge transferso­m goed te kunnen gebruiken nu plaatsing voor Champions League ver weg lijkt.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de frustratie van Bergwijn al langere tijd sluimert. De vleugelaan­valler zag door de crisis bij PSV zijn plek in de EK-selectie in gevaar komen. De PSV-leiding heeft na de bekeruitsc­hakeling tegen NAC Breda (20 nederlaag) een berichtje gekregen van Van Kooperen met de strekking: ‘Wij zetten in op een vertrek, nog voor 31 januari’. De krant schrijft echter dat er voorlopig geen bod ligt waar PSV ‘ja’ op wil zeggen, terwijl de clubleidin­g van de Eindhovena­ren zich tevens niet wil laten ‘piepelen’ door Tottenham. (AD)

 ??  ?? De 22jarige vleugelaan­valler Steven Bergwijn staat op het punt om PSV te verlaten voor Tottenham Hotspur. (Foto: AD)
De 22jarige vleugelaan­valler Steven Bergwijn staat op het punt om PSV te verlaten voor Tottenham Hotspur. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname