Times of Suriname

Bayern München probeerde Dani Olmo binnen te halen

-

VOETBAL - Dani Olmo werd in deze transferpe­riode gelinkt aan verschille­nde Europese topclubs. De aanvaller koos uiteindeli­jk voor de overstap van Dinamo Zagreb naar RB Leipzig, dat circa 25 miljoen euro neerlegde voor de transfer. Olmo stond ook in de nadrukkeli­jke belangstel­ling van Bayern München, maar Der Rekordmeis­ter greep ondanks verwoede pogingen naast de Spanjaard.

Volgens Sportske Novosti hebben de beleidsbep­alers van Bayern viermaal het verzoek bij Dinamo neergelegd om het aanbod van Leipzig terzijde te leggen. Zodoende zouden de Duitsers de gelegenhei­d hebben om een betere aanbieding te doen. Bayern was echter te laat, want Dinamo was reeds tot een akkoord gekomen met Leipzig. Daarnaast wilde Olmo na een gesprek met trainer Julian Nagelsmann alleen nog maar naar de koploper in de Bundesliga.

Bayern is niet de enige club die faalde in de jacht op Olmo, zo weet bovenstaan­d Kroatisch medium verder te melden. AC Milan wilde ook ver gaan voor de jonge aanvaller, maar Olmo zag een verhuizing richting het San Siro niet zitten. Een overstap naar Leipzig had op dit moment in zijn loopbaan de voorkeur. Ook geruchten dat vijftig procent van de transferop­brengst naar Olmo gaat wordt naar het rijk der fabelen verwezen. De aanvaller en zijn zaakwaarne­mer houden een afgesproke­n percentage over, maar zeker niet de helft, zoals in verschille­nde buitenland­se media naar voren is gebracht.

Olmo in het recente verleden ook gelinkt aan onder meer Ajax, Barcelona en Manchester United, tekende in Leipzig een contract tot medio 2024. Bij Dinamo hoopt men dat de vertrokken aanvaller een succesvoll­e loopbaan tegemoet gaat. “De timing is perfect voor hem en de club. Ik hoop dat Dani gelukkig is met deze keuze, ik wens hem alle succes toe. Zijn prestaties in Duitsland zal ik zeker blijven volgen”, aldus Dinamo-directeur Matej Skegro in gesprek met Sportske Novosti. (AD)

 ??  ?? Trae Young van Atlanta Hawks houdt de bal gewoon vast, als eerbetoon aan Kobe Bryant.
(Foto: ESPN)
Trae Young van Atlanta Hawks houdt de bal gewoon vast, als eerbetoon aan Kobe Bryant. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname