Times of Suriname

Barcelona verkoopt Pérez

-

VOETBAL Carles Pérez gaat definitief vertrekken bij Barcelona. De Spaanse aanvaller wordt door de Catalanen voor dertien miljoen euro verkocht aan AS Roma. Volgens de doorgaans goed geïnformee­rde journalist Fabrizio Romano heeft

Barça geen terugkoopo­ptie bedongen op de 21jarige buitenspel­er. Pérez reist dinsdag af naar Rome om zijn transfer af te ronden. AS Roma moest in actie komen op de transferma­rkt nadat Nicolò Zaniolo eerder deze maand zwaar geblesseer­d raakte. In de wedstrijd tegen Juventus liep hij een zware knieblessu­re op na een botsing met Matthijs de Ligt. Zaniolo kan dit seizoen niet meer in actie komen en dus zocht Roma naar een vervanger. Pérez werd opgeleid door Barcelona en maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal.

Deze jaargang haalde de inmiddels ontslagen trainer Ernesto Valverde hem bij de A-selectie. Hij kwam tien keer in actie in LaLiga en scoorde eenmaal. Quique Setién, opvolger van Valverde in het Camp Nou, gaf bij zijn aanstellin­g aan dat hij eigen jeugd meer de kans zou gaan geven. Desondanks geeft hij toestemmin­g om Pérez definitief naar het Stadio Olimpico te laten gaan.

Als Pérez inderdaad vertrekt, wordt hij na JeanClair Todibo en Carles Aleñá, verhuurd aan respectiev­elijk Schalke 04 en Real Betis, de derde speler die Barcelona deze maand verlaat. De koploper van LaLiga is op zijn beurt naar verluidt nog wel bezig met de komst van een vervanger van de geblesseer­de Luis Suárez en onder meer Valencia-spits Rodrigo wordt genoemd als optie. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname