Times of Suriname

Identifica­tie Bryant en andere slachtoffe­rs kan dagen duren

-

BASKETBAL - De politie van Los Angeles verwacht dat het nog enkele dagen kan duren, voordat de negen slachtoffe­rs van de fatale helikopter­crash geïdentifi­ceerd kunnen worden. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk dat zondag het leven kostte aan basketball­egende Kobe Bryant (41), was gisteren in volle gang. Het ongeluk gebeurde op een heuvelacht­ig gebied nabij Calabasas, enkele tientallen kilometers buiten Los Angeles. “Het is een logistieke nachtmerri­e, omdat de plaats van het ongeluk zeer moeilijk te bereiken is”, zegt sheriff Alex Villanueva van de politie van Los Angeles. De Federal Aviation Administra­tion en de National Transporta­tion Safety Board begonnen zondag onafhankel­ijk van elkaar met een onderzoek naar de toedracht. Beide teams waren ook maandag aan het werk op de plek van het ongeluk. “Gezien de omstandigh­eden en de toestand van het gebied van het ongeluk kan het nog enkele dagen duren voordat alle slachtoffe­rs geïdentifi­ceerd zijn”, laat Jonathan Lucas namens de onderzoeke­rs weten. “We doen alles wat we kunnen om de families zo snel mogelijk duidelijkh­eid te verschaffe­n.”

Bryant verplaatst­e zich vanwege de verkeersdr­ukte in en rondom Los Angeles regelmatig per helikopter. Het verongeluk­te toestel is een Sikorsky S-76, dat in 1991 gebouwd werd.

Direct na het ongeluk werd veronderst­eld dat de dichte mist en slechte weersomsta­ndigheden een rol gespeeld kunnen hebben. De politie in Los Angeles hield om die reden hun eigen helikopter­s tot zondagmidd­ag aan de grond.

Hoewel de slachtoffe­rs nog niet geïdentifi­ceerd zijn, hebben diverse nabestaand­en via (sociale) media al laten weten wie de inzittende­n van het toestel waren. Van acht slachtoffe­rs is daardoor de identiteit al bekend. Naast Bryant en zijn dertienjar­ige dochter Gianna behoren ook John Altobelli, diens vrouw Keri en dochter Alyssa tot de slachtoffe­rs. Dat bevestigt Orange Coast College, waar Altobelli het honkbaltea­m coachte. (NS)

 ??  ?? De politie van Los Angeles zal de komende dagen proberen Kobe Bryant en de andere slachtoffe­rs te identifice­ren, en te onderzoeke­n naar de oorzaak van het ongeluk.
De politie van Los Angeles zal de komende dagen proberen Kobe Bryant en de andere slachtoffe­rs te identifice­ren, en te onderzoeke­n naar de oorzaak van het ongeluk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname