Times of Suriname

West United mist kans om derde plaats over te nemen

-

VOETBAL - West United heeft een gouden kans laten liggen, om zich te kunnen nestelen in de top drie van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Op het Ramkhelawa­nsportcomp­lex snoepte A Coconut een punt af van het team en de wedstrijd eindigde zondagmidd­ag 2-2 gelijk. West United heeft nu acht punten en staat op de vijfde plaats, terwijl A Coconut twaalfde is met vier punten.

West United moest winnen om zich te verzekeren van de derde plek, toch begon het team de wedstrijd minder goed. A Coconut dat agressieve­r startte, opende al in de vierde minuut de score door een doelpunt van Miguel Gatonie: 1-0. Het team uit Coronie leed te veel balverlies op eigen helft. De ballen werden verkeerd afgegeven en dit stelde A Coconut weer in de gelegenhei­d om een doelpunt te maken. In de twintigste minuut werd het doelpunt gemaakt door Joberdini Eersteling: 2-0. Het team uit Brokopondo stevende zodoende af op zijn tweede overwinnin­g, maar zaken veranderde drastisch toen Wilford Wijntuin in de 30ste minuut de aansluitin­gstreffer maakte: 2-1. In de resterende vijftien minuten werden er geen doelpunten gemaakt en A Coconut ging de kleedkamer binnen met een voorsprong: 2-1.

Het team van trainer Derrick Garden begon de tweede helft veel beter en gooide alles in de aanval. A Coconut kreeg hierdoor de mogelijkhe­den om zijn voorsprong te verruimen, maar verzuimde. Dit kwam het team duur te staan. In de 60ste minuut was het Clyde Riedewald die het net vond en de teams op gelijke hoogte bracht: 2-2. In de laatste 30 minuten heeft West United mogelijkhe­den gehad om op voorsprong te komen, maar het faalde. Hiermee keert West United met een punt terug naar huis.