Times of Suriname

The Lions eerste finalist

-

ZAALVOETBA­L - The Lions is eerste finalist en zit hierdoor in de wachtkamer. Zondagavon­d won het team in de halve finale de beslissend­e derde play-offswedstr­ijd van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond van titelverde­diger Styx-KG, in de Anthony Nestysport­hal met 8-5. The Lions wint de best-ofthree met 2-1. Styx-KG zal in de herkansing­ronde uitkomen tegen All Stars om de tweede finalist te bepalen.

Trainer Stanley Lamsberg van The Lions is blij met de overwinnin­g. Hij geeft aan dat het team in de eerste minuten van de eerste helft zich heeft gehouden aan de afspraken. The Lions nam in deze periode een voorsprong van 4-0, door doelpunten van Romano Stekkel (2x), Christhoph­er Hall en

Giovanni Waal. Hierna verslapte The Lions en Styx-KG trok de score gelijk: 4-4. “De afgesproke­n opdrachten werden hierna niet uitgevoerd. De spelers moesten de dribbelaar die van achteren komt goed afdekken, maar dat werd niet gedaan. Men probeerde hierna dat alsnog te doen, maar dat is te laat en dit resulteerd­e in vier doelpunten.”

De doelpunten van de kampioen van vorig jaar werden gemaakt door: Izaac Carvalho, Marcelo da Silva, Nazario Doesburg en Phablo Castro. The Lions herstelde zich en sloot de eerste helft af met een voorsprong van 6-4. De twee doelpunten werden gemaakt door Vangelino Sastromedj­o en Waal. In de tweede helft maakt Emilio Limon de aansluitin­gstreffer, maar verder dan dit kwam Styx-KG niet meer. Sastromedj­o maakte na het doelpunt van Limon een geweldig doelpunt: 7-5. Stekkel maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd. Lamsberg zegt dat tijdens de rust gesprokken is geworden en de jongens hebben daarna de opdrachten uitgevoerd. Trainer Derrick Garden van Styx-KG was minder blij, maar beloofde dat Styx-KG de tweede finalist gaat zijn. “Wij komen terug en dan gaan wij het wel afmaken.” Hij gaf aan dat zijn team ‘minder’ is begonnen, maar zich wel zal herpakken. “In de tweede helft hadden wij het geluk niet aan onze zijde. De mogelijkhe­den werden niet omgezet in doelpunten en dat heeft ons de das omgedaan.”