Times of Suriname

Gemiste driepunter van Zeefuik komt BCW duur te staan

-

BASKETBAL – Een gemiste driepunter van Zephanya Zeefuik heeft Ballers Club Wanica (BCW) niet alleen de wedstrijd gekost, maar ook de koppositie in de dameshoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. De Arend won zondag in de Ismay van Wilgenspor­thal met 68-62. BCW heeft nu zeven punten, terwijl De Arend nu vijf heeft.

BCW maakte een goede start, door de eerste negen punten te maken. Na vier minuten spelen, stond BCW al voor met 9-0, maar deze ruime voorsprong werd gaandeweg het eerste quarter weggewerkt door De Arend. De meervoudig­e kampioen verkleinde de achterstan­d naar drie punten: 20-17. In het tweede quarter bracht BCW de voorsprong weer naar een verschil van tien punten (30-20), door een lay-up van Shakya Peroti. De Arend kwam weer sterk terug en Gabrielle Marica bracht de achterstan­d naar vier punten (30-26) met een jump shot. In de laatste secondes lukte het Amare de Mees om de achterstan­d te brengen naar twee punten: 32-30.

Na de rust verruimde BCW weer de voorsprong naar een verschil van negen punten (39-30), maar De Arend kwam terug en De Mees verkleinde de achterstan­d naar drie punten (47-44). Zeefuik maakte de laatste basket van deze periode en BCW ging het vierde quarter in met een voorsprong van vijf punten (49-44), die door Jeaneve Reiziger verruimd werd naar zeven punten: 51-44. Symone Esajas, De

Mees en Conchita Riedewald konden de ruime achterstan­d verkleinen (53-51), maar Chenelza Paitoe en Peroti brachten die weer naar zes punten: 57-51. Mirelva Marica bracht de spanning weer terug (59-57), waarna Rachelle Sno met een jump shot de teams voor de eerste keer op gelijke hoogte bracht: 59-59.

Hierna bracht Marica met twee vrije worpen voor de eerste keer De Arend op voorsprong, waarna deze werd behouden. Zeefuik verkleinde de achterstan­d, maar De Mees tilde die weer naar drie punten verschil: 62-65. BCW nam een time out en met 31 secondes te gaan probeerde Zeefuik teams op gelijke hoogte te brengen met een driepunter, maar zij miste. Hierdoor verloor BCW de ontmoeting.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname