Times of Suriname

Vriend steekt huurwoning vrouw in brand

-

PARAMARIBO - Een man heeft de huurwoning van zijn vriendin aan de Carthagowe­g gisterocht­end in brand gestoken. Daarbij zijn 23 personen dakloos geworden. Hij heeft zich naderhand aangemeld bij de politie en is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Het gaat om een huurhuis dat in drie ruimtes was verdeeld.

De krant verneemt dat de verdachte maandag uit huis ging. Hij beschuldig­de zijn vriendin ervan dat zij voor hem uitliep. De vrouw vindt echter dat de man zijn geld vergokt en er alcohol mee koopt. Dinsdagavo­nd ging hij weer thuis bij zijn vriendin. Hij wilde met haar praten, maar de vrouw weigerde. Zij was samen met anderen in het huis. De man sloeg toen shutters kapot, gooide gasoline naar binnen en stak het vuur aan. De vriendin wist bij het uitbreken van de brand samen met anderen het huis te verlaten. Een vrouw sliep op dat moment met een tweejarig kind in een van de ruimtes, maar ook zij kon het pand op tijd verlaten.

De krant verneemt dat een van de bewoners bij het weghalen van spullen een lichte verwonding aan haar rechterarm opliep. Er konden heel wat spullen, zoals kleding en apparatuur, worden gered.

De vriendin vertelde dat de man eerder al een uitlating had gedaan het pand in brand te zullen steken. Zij maakte daarvan toen geen melding bij de politie. Het is niet bekend of het huis is verzekerd, maar het was wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De politie en de brandweer waren ter plekke.

Een vrouw die dinsdag in het huis kwam wonen, schrok ervan dat het pand op dezelfde dag nog in brand stond. Zij rende weg.

WJ

 ??  ?? Een man heeft gisterocht­end de huurwoning van zijn vriendin aan de Carthagowe­g in brand gestoken.
(Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een man heeft gisterocht­end de huurwoning van zijn vriendin aan de Carthagowe­g in brand gestoken. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname