Times of Suriname

Milieu Politie zal broedplaat­sen muskieten opruimen

-

PARAMARIBO - De afdeling Milieu Politie van het directoraa­t Openbaar Groen is sinds dinsdag gestart om broedplaat­sen van muskieten op te ruimen. De Iduweg wordt als eerst aangepakt. Daarnaast zullen ook andere plaatsen, waarvan bekend is dat daar illegaal vuil wordt gedumpt, aangepakt worden. Deze zijn onder andere de Kleinestra­at en de hoek Para-/Tapoeripas­traat. De afdeling zal deze illegale vuilstortp­laatsen opruimen. De Iduweg is een zijstraat van de Menckenber­gstraat in het district Wanica en staat er bekend om dat mensen daar regelmatig vuil dumpen.

Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling Milieu Politie, geeft aan dat zijn afdeling al een aanvang hiermee heeft gemaakt. Het Caribische

Agentschap voor Publieke Gezondheid heeft onlangs aangegeven, dat er een dengue-epidemie is in de regio. Volgens het afdelingsh­oofd zal de Milieu Politie haar uiterste best doen om ook buiten Paramaribo de broedplaat­sen op te ruimen.

Trinidad and Tobago is sinds de epidemie-uitbraak het zwaarst getroffen. Een persoon is als gevolg van dengue overleden, terwijl er al 830 denguegeva­llen zijn genoteerd.

In Guyana heeft de gemeentera­ad van Georgetown zaterdag aangegeven, dat hij de komende twee maanden de levering van routinemat­ige milieu- en gezondheid­sdiensten zal intensiver­en. Deze maatregel moet bijdragen om een uitbraak van dengue in Guyana te voorkomen.

Als gevolg van de Mexicaanse griep zijn er op Trinidad and Tobago drie doden gevallen en al zeventien gevallen genoteerd. In 2009 hadden we in Suriname als gevolg van de Mexicaanse griep 110 gevallen geregistre­erd en daarbij kwamen enkele personen te overlijden.

“Er kon eerder geen aanvang worden gemaakt met de bespuiting omdat het personeel ongeveer twee weken in actie was”, aldus Wielzen. Er zal voornameli­jk gelet worden op wrakken en andere voorwerpen waarin stilstaand water kan zitten. Het afdelingsh­oofd geeft aan dat de Milieu Politie zeker een bijdrage zal leveren om te voorkomen dat er ook in ons land een dengue-epedemie uitbreekt.

Hij stelt dat er vanaf dinsdag een aanvang is gemaakt om vooral de ‘bekende’ gebieden waar mensen hun vuil dumpen, aan te pakken. Zo geeft hij aan dat er heel wat locaties gecontrole­erd zullen worden. Ook gebieden waarvan de buurtbewon­ers telefonisc­h een melding hebben gedaan dat er vuil wordt gedumpt, zullen aangepakt worden. De Milieu Politie zal de controle aanscherpe­n en genadeloos optreden tegen milieuover­treders. Hij kan zich niet voorstelle­n dat de mensen hun vuil gewoon ergens langs de openbare weg dumpen, zonder rekening te houden met het milieu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname