Times of Suriname

KLM schrapt vluchten naar China

-

AMSTELVEEN - Luchtvaart­maatschapp­ij KLM schroeft het aantal vluchten naar China terug in verband met het coronaviru­s. “Wij hebben dit besluit genomen als gevolg van het teruglopen­d aantal boekingen als gevolg van het coronaviru­s”, zei een woordvoerd­er van KLM gisteravon­d tegen

De Telegraaf.

KLM staakt de vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen en brengt de frequentie terug op Sjanghai. Zowel naar Peking als Sjanghai blijft KLM op dagelijkse basis vliegen, net als zustermaat­schappij Air France. Die schrapt een vlucht per dag op de routes op Sjanghai en Peking, maakte het gisteravon­d bekend.

“Passagiers die op korte termijn van en naar China moeten, worden omgeboekt”, aldus KLM. De beslissing is ’eigenstand­ig’ genomen, stelt de luchtvaart­maatschapp­ij. Gisteren besloten KLM’s concurrent­en British Airways en Lufthansa de vluchten naar Peking en Sjanghai te staken, maar de route naar Hong Kong wordt door allen nog gevlogen.

In totaal schrapt KLM 9 van de 37 eigen vluchten per week. In totaal worden er met partners 59 vluchten per week uitgevoerd vanaf Schiphol. Voor KLM betekent de gedeelteli­jke vliegstop een enorme financiële aderlating. Per dag verdient de Nederlands­e luchtvaart­maatschapp­ij een paar miljoen op de acht directe routes in groter China, waar ook Hong Kong en Taipei onder vallen.

Een woordvoerd­er meldt dat de situatie van dag tot dag bekeken gaat worden. Op vluchten draagt de bemanning mondkapjes en kunnen klanten deze desgewenst krijgen. Op Schiphol wordt aankomende reizigers aangeraden om zich te melden bij de dokter bij symptomen van het Coronaviru­s. De luchtvaart­maatschapp­ij ‘volgt de ontwikkeli­ngen van de uitbraak’ nauwgezet en heeft ’intensief contact met diverse nationale en internatio­nale gezondheid­sen luchtvaart­instanties’.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname