Times of Suriname

Overmars verkoopt Barcelona een ‘keihard nee’

-

VOETBAL - Ajax weigert mee te werken aan een transfer van Dusan Tadic naar Barcelona, zo verzekerde De Telegraaf dinsdagavo­nd laat. De Catalaanse grootmacht had Tadic naar verluidt, graag een halfjaar gehuurd van Ajax, maar directeur Voetbalzak­en Marc Overmars van de Amsterdams­e club heeft de Catalanen een ‘keihard nee’ verkocht, zo klinkt het. Ook een verkoop van de 31-jarige aanvoerder is voor Ajax onbespreek­baar.

De belangstel­ling van Barcelona voor Tadic werd dinsdagavo­nd voor het eerst aan het licht gebracht door Gianluca Di Marzio. De doorgaans betrouwbar­e transfersp­ecialist van Sky Italia verzekerde dat de huidige nummer twee van LaLiga zich tot Ajax zou gaan wenden voor Tadic, nu Rodrigo Moreno van Valencia onhaalbaar is gebleken. Valencia wenst minimaal zestig miljoen euro te ontvangen voor de spits, maar Barcelona weigert dat bedrag neer te tellen voor de internatio­nal van Spanje.

De Telegraaf bevestigt nu inderdaad dat Barcelona bij Ajax heeft geïnformee­rd naar de beschikbaa­rheid van Tadic. Barça had de 31-jarige Serviër graag voor een half seizoen gehuurd van Ajax om de afwezighei­d van de geblesseer­de Luis Suárez tijdelijk op te vangen, maar de Amsterdamm­ers zagen daar geen heil in. “Overmars heeft zijn eerdere uitspraak dat hij tijdens het seizoen geen basisspele­rs laat vertrekken kracht bijgezet”, zo klinkt het.

Tadic tekende afgelopen zomer nog een contract voor zeven seizoenen met Ajax, waarvan minimaal vier jaar als voetballer, waardoor de club geen noodzaak voelt om mee te werken aan een transfer. De Telegraaf stipt verder aan hoe de handelswij­ze van Ajax in groot contrast staat met PSV: de Eindhovens­e club staat op het punt om Steven Bergwijn voor ‘slechts’ dertig miljoen euro (exclusief bonussen) te verkopen aan Tottenham Hotspur.

(AD)

 ??  ?? Barcelona wilde de 31-jarige Serviër Dusan Tadic voor zes maanden lenen van Ajax, maar de club weigert mee te werken aan een transfer. (Foto: AD)
Barcelona wilde de 31-jarige Serviër Dusan Tadic voor zes maanden lenen van Ajax, maar de club weigert mee te werken aan een transfer. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname