Times of Suriname

Gauff jongste speler in Amerikaans Fed Cup-team

-

TENNIS Coco Gauff is dinsdag voor het eerst opgenomen in het Fed Cup-team van de Verenigde Staten. Ze maakt deel uit van de selectie voor de ontmoeting met Letland. Het pas vijftienja­rige toptalent maakte vorige week indruk door de vierde ronde van het Australian Open te bereiken.

Gauff is de op een na jongste speler ooit die deel uitmaakt van het Amerikaans­e team: Jennifer Capriati was veertien jaar oud toen ze in 1990 debuteerde. Na haar sterke optreden in Melbourne zal Gauff op de maandag te verschijne­n wereldrang­lijst voor het eerst in de top vijftig staan. Ze was op het Australian Open te sterk voor onder anderen titelverde­diger Naomi Osaka en zevenvoudi­g Grand Slamwinnar­es Venus Williams. De Verenigde Staten hebben volgende week in het thuisduel met Letland een sterk team tot hun beschikkin­g. 23-voudig Grand Slam-winnares Serena Williams, de huidige halvefinal­ist van het Australian Open Sofia Kenin, Alison Riske en dubbelspec­ialist Bethanie Mattek-Sands zijn de teamgenote­n van Gauff.

Williams keert na een jaar afwezighei­d terug in het Fed Cup-team van de VS, dat het toernooi in 2017 voor het laatst won. Letland heeft de beschikkin­g over onder anderen Anastasija Sevastova (33e op de WTA-ranglijst) en Jelena Ostapenko (WTA-45), die in 2017 Roland Garros won. Nederland speelt in de eerste ronde van de Fed Cup in Den Haag tegen WitRusland. Vorig jaar ging de eindzege naar Frankrijk.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname