Times of Suriname

Hertha BSC wil stunten met Piatek

-

VOETBAL - Hertha BSC werkt aan de komst van Krzysztof Piatek. De spits van AC Milan mag vertrekken en diverse clubs uit Europa azen op zijn handtekeni­ng. De club uit de Bundesliga hoopt te stunten met het aantrekken van de Poolse aanvaller en heeft volgens Sky Italia een bod van 27 miljoen euro neergelegd in het San Siro. Dat bedrag komt in de buurt van de vraagprijs van Milan.

Piatek werd een jaar geleden door Milan voor 38 miljoen euro overgenome­n van Genoa. In de tweede seizoenshe­lft van 2018-19 scoorde hij nog negen keer, terwijl hij dit seizoen moeizamer tot scoren komt. In achttien duels was de aanvaller vier keer trefzeker in de Serie A en door de komst van Zlatan Ibrahimovi­c is hij naar de bank verdreven. Piatek moet genoegen nemen met een bijrol en hoopt elders op meer speelminut­en. Met een contract tot medio 2023 wil Milan hem niet zonder slag of stoot laten gaan.

Hertha BSC trok eerder deze tranferper­iode al de portemonne­e voor Lucas Tousart. De Bundesliga-club brak het eigen transferre­cord door 25 miljoen euro te betalen voor de 22-jarige middenveld­er van Olympique Lyon. Tousart is vooralsnog de duurste aankoop ooit in de clubgeschi­edenis van Hertha, dat de komende jaren onder leiding van investeerd­er Lars Windhorst hoge ogen wil gaan gooien. Het oude clubrecord stond op naam van Dodi Lukebakio, die voor vijf miljoen euro minder van Watford werd overgenome­n.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname