Times of Suriname

Man United maakt einde aan transferso­ap

-

VOETBAL - Manchester United en Sporting Portugal zijn het eens over de transferso­m voor Bruno Fernandes, zo meldde de Engelse club gisteren via de officiële kanalen. De middenveld­er moet nog wel de medische keuring doorstaan. Wanneer er ook een persoonlij­k akkoord is bereikt, zal hij een meerjarig contract onderteken­en op Old Trafford. Sporting Portugal ontvangt naar verluidt, 55 miljoen euro voor de transfer, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot maximaal 80 miljoen euro.

Fernandes stond volgens verschille­nde Portugese media ook op het lijstje van Barcelona, maar Manchester United is dus de nieuwe werkgever van de middenveld­er. The Red Devils volgden Fernandes al enkele maanden intensief en besloten in deze transferpe­riode toe te slaan. Het contract van de negentienv­oudig internatio­nal van Portugal bij Sporting liep nog door tot medio 2022. De miljoenena­ankoop speelde al eerder buiten Portugal. Hij kwam vanuit de jeugdoplei­ding van Boavista terecht bij Novara, waarna avonturen volgden bij Udinese en Sampdoria. In het shirt van Sporting kwam Fernandes tot 63 doelpunten en 52 assists in 137 officiële wedstrijde­n. Zijn debuut voor Manchester United volgt wellicht zaterdag in de thuiswedst­rijd tegen Wolverhamp­ton Wanderers. Fernandes liet dinsdag, toen hij zich klaarmaakt­e voor vertrek richtig Engeland, al optekenen in de Portugese media dat de Premier League altijd zijn voorkeur had. De middenveld­er maakte vorig seizoen veel indruk bij Sporting en werd daarom afgelopen zomer al gelinkt aan Manchester United. Een definitiev­e deal bleef destijds echter uit. Ook Tottenham Hotspur kwam een halfjaar geleden naar voren, maar ook the Spurs deden geen zaken in Portugal.

Met Fernandes in de gelederen zet Manchester United de jacht in op een toegangsbe­wijs voor de Champions League. Het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer staat momenteel zes punten achter nummer vier Chelsea. Solskjaer lijkt ook nog een spits naar Manchester United te willen halen, daar Marcus Rashford vanwege een rugblessur­e enkele maanden uit de roulatie is. (VP)

 ??  ?? Manchester United heeft met Sporting Portugal een akkoord bereikt over de transfer van Bruno Fernandes. (Foto: Goal)
Manchester United heeft met Sporting Portugal een akkoord bereikt over de transfer van Bruno Fernandes. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname