Times of Suriname

Brodas zet eerste stap richting finale

-

ZAALVOETBA­L – Brodas heeft dinsdag een grote stap richting de finale van de playoffs in de eersteklas­secompetit­ie van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond gezet. Het wist de eerste wedstrijd van de herkansing­serie na een verlenging met 6-5 te winnen van FCB 2. Game 2 wordt vandaag gespeeld in de Anthony Nestysport­hal.

In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht. In de beginfase speelden beide heel voorzichti­g, waardoor de kansen beperkt bleven in deze helft. Pas in de laatste minuut van deze helft viel de openingstr­effer, toen Mitchell Remak het net vond voor Brodas. Hierdoor ging Brodas de rust in met een nipte voorsprong.

Ook in de beginfase van de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd, maar in de laatste minuten brak de wedstrijd los. In de 38ste minuut zorgde Dwaine

Nooitmeer voor de 20, maar FCB 2 kwam sterk terug en wist de achterstan­d binnen enkele minuten om te zetten in een voorsprong. In de 42ste minuut schoot Ivanildo Rozenblad de 2-1 binnen. Een minuut later was Gillaume Strooker verantwoor­delijk voor de 2-2 en even later was Strooker weer eens trefzeker: 3-2. Hierdoor stond FCB 2 op voorsprong. Het werd zelfs 4-2 voor FCB door een doelpunt van Jevgen Sandar en de wedstrijd leek al beslist, maar Brodas gaf het niet op. Met doelpunten van Remak en Darl Amelo dwong het een gelijkspel af: 44.

In de verlenging vonden Rivellino Bendanon en Remak elk een keer het net voor Brodas, terwijl Abraham Graves een keer trefzeker was voor FCB. Hierdoor won Brodas dit duel met 6-5.