Times of Suriname

Styx-KG pakt eerste wedstrijd

-

ZAALVOETBA­L - “Wie de wedstrijd met 5-4 wil winnen, mag opstaan en wie niet erin gelooft, mag in de kleedkamer blijven zitten.” Deze waren de motiverend­e woorden van trainer Derrick Garden van Styx-KG in de kleedkamer. Dinsdag zette de titelverde­diger een 1-4 achterstan­d in de Anthony Nestysport­hal tegen All Stars om in een 6-4 overwinnin­g. Styx-KG staat hierdoor in de best-of-three van de herkansing­ronde voor met 1-0. Vandaag wordt de tweede wedstrijd gespeeld. Garden zegt dat de motiverend­e woorden gewerkt hebben, waardoor Styx-KG de wedstrijd heeft gewonnen. Hij geeft aan dat Styx-KG de wedstrijd wel matig startte.

“Ik geef toe dat wij minder goed zijn gestart, maar bij zaalvoetba­l is de tweede helft heel belangrijk. Iedereen weet dat Styx-KG sterk speelt in de tweede helft, heel sterk, en dat hebben wij in deze wedstrijd weer gedaan.” Trainer Bryan Weewee van All Stars zegt dat iedereen gefaald heeft. “Ik kijk niet alleen naar de spelers, maar ook ik ga niet vrijuit in deze. Het is een leerproces voor iedereen en wij moeten leren hieruit. Wij wisten van tevoren dat Styx-KG een sterke tweede helft speelt en dit hebben wij gezien in de ontmoeting­en tegen The Lions, waar ze steeds terugkwame­n van een ruime achterstan­d.”

Weewee zegt dat de ommekeer eigenlijk in de 34e minuut kwam. De stand was toen 4-4. “Wij moesten een tienmeters­trafschop krijgen, maar de scheidsrec­hters beslisten anders. Zij waren van mening dat Styx-KG een time-out had gevraagd, voor de overtredin­g. Dit kon de ommekeer zijn van de wedstrijd.” Weewee geeft het niet op en zegt dat er een beslissend­e derde wedstrijd komt. De doelpunten van All Stars werden gemaakt door Anthony Blijd, Roche Pita, Jonathan Wiebers en Rafael Pengel, terwijl Lesley Pengel (3x), Phablo Castro (2x) en Vahid Vinisie de doelpunten van Styx-KG maakten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname