Times of Suriname

Buitenland­ers verwacht bij 7,5k zwemmarath­on

-

ZWEMMEN - De derde editie van de Nickerie Easter Sport Games (NESG) vindt dit jaar plaats op 11 en 12 april. De NESG wordt elk jaar in het paasweeken­d gehouden waarbij sporters elkaar in verschille­nde takken van sport bekampen. De organisati­e van dit jaarlijks terugkeren­d sportevene­ment is nog steeds in handen van de zwemvereni­ging The Whales van Nickerie. De grootste trekpleist­er tijdens de NESG is ongetwijfe­ld de 7,5K Open Water Zwemmarath­on in de Nickerieri­vier waaraan ook topzwemmer­s van Suriname deelnemen. In 2019 waren Anjali Rahan bij de dames en Hendrik Powdar bij de heren de winnaars.

De voorzitter van The Whales, Amrish Mahabal, zegt aan de krant dat de voorbereid­ingen reeds in volle gang zijn. Hij kondigt aan dat er dit jaar ook een nieuw onderdeel in het programma wordt ingelast, namelijk de Challenge Jezelf Run. Eenieder die 14 jaar of ouder is mag hieraan deelnemen. “De naam zegt het al Challenge jezelf run. Het is een loop van ongeveer 14 km die start bij de RGD-poli in Paradise en eindigt bij Lounge Cafe Zeedijk”, vertelt Mahabal. Hij benadrukt dat de organisati­e al bezig is met de voorbereid­ingen van de NESG 2020 en spreekt de hoop uit dat de samenlevin­g de organisati­e ook dit jaar weer ondersteun­t om dit evenement voor de derde keer te doen slagen.”

Mahabal zegt dat het neusje van de zalm tijdens de NESG altijd de 7.5K zwemmarath­on, waarvoor nu ook buitenland­ers zich gereed maken, zal blijven. Dit ligt volgens hem waarschijn­lijk aan het feit dat de marathon (5K, 10K en 18K) van Paramaribo dit jaar niet doorgaat, vanwege baggerwerk­zaamheden bij de monding van de Surinameri­vier. Behalve de zwemmarath­on en de 14 km snelloop zullen er ook short course-zwemwedstr­ijden zijn en tafeltenni­s.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname