Times of Suriname

Kobe Bryant officieel geïdentifi­ceerd

-

BASKETBAL - Kobe Bryant is officieel als één van de slachtoffe­rs van de helikopter­crash in Los Angeles geïdentifi­ceerd. Dat maakte de lijkschouw­er gisteren bekend.

De identiteit van de basketball­egende kon op basis van zijn vingerafdr­ukken vastgestel­d worden, net als die van drie andere slachtoffe­rs: John Altobelli, Sarah Chester en Ara Zobayan.

Onderzoeke­rs werken nog aan de identifica­tie van vijf andere slachtoffe­rs, onder wie Bryants dochter Gianna Bryant.

De helikopter waarmee basketball­egende Bryant verongeluk­te, daalde met een snelheid van 36 kilometer per uur voordat hij de grond raakte. Door de harde klap kwamen brokstukke­n tot bijna 200 meter in de omtrek neer, zegt de Amerikaans­e transportv­eiligheids­autoriteit NTSB. De oorzaak van het ongeluk is nog altijd onbekend. Het is ook niet duidelijk of de piloot een noodlandin­g wilde maken.

De Sikorsky S-76B had geen apparatuur die aangeeft hoe de grond eruitziet. De NTSB heeft in 2004 al een aanbevelin­g gedaan om dit type helikopter­s verplicht met zo een systeem uit te rusten. De luchtvaart­autoriteit FAA heeft die aanbevelin­g niet overgenome­n, zei een NTSBwoordv­oerder tegen CNN.

De helikopter vloog zondagmorg­en op een hoogte van bijna 700 meter toen het contact met de luchtverke­ersleiding verloren ging. Net daarvoor had de piloot gezegd dat hij iets wilde klimmen om bewolking te ontwijken. Toen de luchtverke­ersleiding om uitleg vroeg, kwam er geen reactie. Twee minuten later kwam bij alarmcentr­ale 911 het bericht binnen dat een helikopter was neergestor­t. ABC News kreeg een opname in handen van een deurbelcam­era van een huis in de buurt van de rampplek. Daarop zou het geluid van de helikopter te horen zijn kort voordat hij neerstortt­e.

(De Telegraaf/NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname