Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1847 - Het Californis­che dorpje Yerba Buena krijgt de naam San Francisco toebedeeld. 2013 - Eén van de rijkste mensen van Zuid-Afrika, Patrice Motsepe, kondigt aan dat hij de helft van zijn rijkdom weg gaat geven om het leven van de armen te verbeteren.

Politiek

1835 - Poging tot moord op president van de Verenigde Staten Andrew Jackson. Dit is de eerste moordaansl­ag op een president van de VS.

2015 - Eugene De Kock, de beruchte leider van een doodseskad­er tijdens het apartheids­regime in Zuid-Afrika, komt na 20 jaar cel voorwaarde­lijk en vervroegd vrij.

Wetenschap en technologi­e

1928 - Tussen Nederland en de Verenigde Staten komt een draadloze telefoonve­rbinding tot stand.

2007 - Microsoft brengt Windows Vista uit.

Geboren

1951 - Phil Collins

Philip David Charles (Phil) Collins (Chiswick (Londen), 30 januari 1951) is een Britse popmuzikan­t. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressie­verockband Genesis, won als soloarties­t verscheide­ne Grammy’s en een Academy Award en heeft eveneens een succesvoll­e carrière als acteur. Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen In the Air Tonight, tot het dans-popnummer Sussudio en de politieke opvattinge­n van zijn succesvoll­e nummer Another Day in Paradise. Elk van Collins’ drie huwelijken is geëindigd in een echtscheid­ing. Hij heeft vijf kinderen. (Foto:welcome)

 ??  ??
 ??  ?? Phil Collins
Phil Collins
 ??  ?? Eiza González
Eiza González

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname