Times of Suriname

Nieuwsgier­ige puppy zit met hoofdje vast in wiel, brandweer kan haar bevrijden

-

Brandweerm­annen uit Riverside County, Californië, hebben deze week een opmerkelij­ke reddingsac­tie gedaan. Een puppy was met haar hoofdje klem komen te zitten in het wiel van een reserveban­d. Gelukkig kregen ze haar er heelhuids weer uit. Hoe de jonge Australisc­he veedrijver­shond in de benarde situatie belandde, is onduidelij­k. Waarschijn­lijk won nieuwsgier­igheid het van gezond verstand. En toen kon het beestje plots niet meer vooruit of achteruit. De pup van drie maanden oud zat hopeloos vast.

Een medewerker van de toegesneld­e dierenambu­lance dacht het klusje snel te klaren door een beetje olie rond het nekje van de puppy te smeren. Maar de bevrijding­spoging mislukte. Haar nek was opgezwolle­n geraakt door hevig te wiebelen in het gat.

Daarop werd besloten de hond met wiel en al te transporte­ren naar een dierenziek­enhuis, waar ze lichtjes verdoofd werd om rustig te blijven. Brandweerm­annen haastten zich naar het hospitaal om te assisteren bij bevrijding­spoging nummer twee.

De brandweerl­ieden wisselden elkaar af terwijl ze minutieus een stukje uit het wiel zaagden. Ze gingen door tot het gat net groot genoeg was om de pup veilig los te krijgen.

Het hondje, later geïdentifi­ceerd als Lana, kwam er zonder verwonding­en en blijkbaar ook zonder veel stress vanaf. De speelse viervoeter – door de brandweer omgedoopt tot wheeliepup - is veilig en wel weer terug bij haar baasjes. Toch maar oppassen bij die volgende ontdekking­stocht.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname