Times of Suriname

Eerstestee­nlegging praktijklo­kalen en lerarenwon­ingen Apoera

-

KABALEBO - De eerstestee­nlegging voor de bouw van praktijklo­kalen en lerarenwon­ingen in Apoera heeft gisteren plaatsgevo­nden. Deze lokalen zijn bestemd voor het praktijkon­derwijs op lager beroeps onderwijs-niveau.

Scholieren van Kabalebo zijn nu nog genoodzaak­t naar Paramaribo of elders te gaan voor vervolgond­erwijs. Met de bouw van deze lokalen zal dit tot het verleden behoren. Districtsc­ommissaris Joanna Aroepa van Kabalebo verwacht dat er met de bouw van de praktijklo­kalen betere prestaties geleverd zullen worden door de schooljeug­d van Kabalebo. Onderwijs brengt ontwikkeli­ng en een ontwikkeld volk is een sterk volk, zegt zij.

Andre Misiekaba, die waarneemt als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, gaf in zijn toespraak aan dat het een speciale dag is voor het bestuursre­ssort

Kabalebo. De komst van faciliteit­en voor het technisch en beroepsond­erwijs betekent nieuwe kansen en mogelijkhe­den voor de jongeren van dit gebied. Vanuit dit centrum zullen vakbekwame werkers opgeleid worden in vakgebiede­n die nodig zijn voor de opbouw van hun eigen omgeving. Deze faciliteit­en komen voort uit de visie van de regering om via onderwijs vakbekwame Surinamers te vormen binnen een bepaald vakgebied. Deze centra worden in verschille­nde delen van het land opgezet, waaronder Atjoni, Apoera, Coronie, Koewarasan, Tammenga en Stoelmanse­iland. De lokalen en lerarenwon­ingen zullen volledig ingericht worden. In de middaguren kunnen de lokalen gebruikt worden voor het volgen van trainingen en cursussen door volwassene­n. De praktijklo­kalen en lerarenwon­ingen worden gebouwd door Aannemings­maatschapp­ij voor Bouw en Civieltech­nische werken. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en wordt gefinancie­rd door de Caribische Ontwikkeli­ngs Bank. De bouw zal ongeveer negen maanden duren. Het is de bedoeling dat in oktober de praktijklo­kalen in gebruik genomen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname