Times of Suriname

Chantage motief voor moord 16-jarige jongen

-

PARAMARIBO - Chantage is het vermoedeli­jke motief voor het doden van de zestienjar­ige Dion Beeldstroo, wiens ontzield lichaam vorige week dinsdag is aangetroff­en in een trens langs de Zwampweg in Wanica. In deze zaak zijn vooralsnog de achttienja­rige Vidjai J en de 53-jarige Paino C. aangehoude­n en in verzekerin­g gesteld.

Volgens een persberich­t van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname blijkt dat Beelstro doodgescho­ten is met een jachtgewee­r. Vidjai J is degene die doodde, omdat Beeldstroo hem chanteerde. Vidjai J moet Beeldstroo hebben aangezet om bij hem thuis een beroving te plegen, hetgeen Beeldstroo samen met een andere man deed. De beroving mislukte, omdat huisgenote­n van Vidjai J kans zagen uit de woning te rennen en om hulp te roepen.

Beeldstroo begon Vidjai J toen te chanteren en hij vroeg om zwijggeld. Vidjai betaalde hem een bedrag, maar Beeldstroo eiste meer geld van hem. Paino gaf Vidjai J toen een jachtgewee­r. Die vermoordde

Beeldstroo daarmee. Vervolgens dumpte hij diens lijk in de trens. De politie meldt verder dat een zekere Chivos Vidjai J vermoedeli­jk heeft geholpen om Beeldstroo van kant te maken. Chivos en de kompaan van Beeldstroo zijn nog voortvluch­tig. De recherche van Regio Midden is belast met het onderzoek van deze zaak.

Een groep burgers heeft gisteren zijn stem laten horen in verband met de ‘verdwenen vreemdeval­utakasrese­rve’. Er is door de groep petities aan de Centrale Bank van Suriname en het parlement aangeboden. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname