Times of Suriname

PLO stelt regering ultimatum

-

PARAMARIBO - “De bushouders wachten al zeven maanden op hun geld. Ze willen het geld uiterlijk vrijdag zien.” Dit zegt Rawien Bajnath, adviseur van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO). De PLO heeft een ultimatum gesteld aan de regering voor het uitbetalen van de achterstal­lige brandstofc­ompensatie voor 2019 en januari 2020.

De regering heeft drie weken geleden slechts een deel van de brandstofc­ompensatie gestort op de rekening van de PLO. “We kunnen niet een aanvang maken met de betaling aan een deel van de leden en de andere leden beloven dat ze het geld over een week zullen ontvangen, terwijl we niet eens weten wanneer we het resterende deel zullen ontvangen.” Bajnath zegt dat de regering tot uiterlijk vrijdag de gelegenhei­d heeft om het andere deel van de brandstofc­ompensatie te storten op de rekening van de PLO. Indien dat niet gebeurt, zullen er maatregele­n getroffen worden. Indien het geld niet uiterlijk vrijdag gestort is door de het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie, zal de PLO een spoed algemene ledenverga­dering houden, waarna de leden zullen bepalen wat de verdere stappen zullen zijn.

“De mensen van het ministerie hebben zo een lakse houding en elke keer weer is het hetzelfde liedje dat we moeten aanhoren als ze onze brandstofc­ompensatie moeten uitbetalen”, stelt hij. De adviseur vertelt dat de bushouders moe zijn om steeds weer te klagen in de media. Ze willen afstappen van de brandstofc­ompensatie en zelf een tarief bepalen. Hij is wel de mening toegedaan dat de mensen het gaan voelen, omdat er rekening gehouden moet worden met de koers. Hij is van mening dat de bustarieve­n berekend moeten worden naar aanleiding van de koers, omdat de onderdelen tegen de huidige dagkoers van SRD 9 berekend worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname