Times of Suriname

Oplichter ten minste 35 keer opgesloten

-

PARAMARIBO - Shatish K is tenminste 35 keer in verzekerin­g gesteld en negen keer veroordeel­d. Rechter Duncan Nanhoe achtte hem gisteren schuldig aan oplichting van drie personen. Hij legde de man acht maanden onvoorwaar­delijke celstraf op, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De officier van justitie zegt dat de man vele kansen heeft gehad, maar die niet heeft benut. Geen enkele benadeelde is bovendien vergoed. Shatish K verklaart dat hij zijn kinderen moest verzorgen, waardoor hij overging tot de daad. Drie getuigen verklaren afzonderli­jk dat Shatish K hen heeft opgelicht. Zij zagen op Facebook een advertenti­e van een huurhuis en reageerden daarop. Een van hen getuigde dat Shatish K een huis aan de Grietjebie­straat te huur aanbood. Zij belde hem op en betaalde hem in totaal SRD 1750 voor huur, renovatiew­erk en schoonmaak. Zij merkte op den duur dat er geen renovatiew­erk bij het pand werd verricht en ook geen maaiwerk.

Een tweede benadeelde betaalde in totaal SRD 2136 aan

Shatish K voor een huurhuis aan de William Kemblestaa­t, maar zij kon haar intrek niet nemen in het huis. Shatish K dreigde de auto van de aangeefste­r in brand te zullen steken indien zij aangifte zou doen.

De derde benadeelde was op zoek naar een kamer. Volgens hem toonde Shatish K hem een appartemen­t aan de Arnoldstra­at. Hem werd een kamer getoond waarin Braziliane­n waren. Die zouden verhuizen. De benadeelde kwam naderhand erachter dat de Braziliane­n niet zouden verhuizen. Hij had in die tussentijd al SRD 1150 betaald aan Shatish K. Volgens hem deed Shatish K zich voor als eigenaar van het appartemen­t.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname