Times of Suriname

ICT-trainingen in Saramacca gestart

-

SARAMACCA - In Saramacca zijn ICT-trainingen voor jongeren van 16 tot 25 jaar gestart. Stichting Young Saramacca (StiYoSa) is met deze trainingen van start gegaan, omdat kennis van ICT belangrijk is om goed te kunnen functioner­en in de huidige samenlevin­g. Onder andere voor het schrijven van sollicitat­iebrieven en voor het doen van een job is het beheersen van ICT een vereiste.

Van scholieren wordt verwacht dat zij verslagen en presentati­es digitaal inleveren, zo gaven Orpheo Ngadiman en Aristha Karyolekso­no, bestuursle­den van StiYoSa, aan bij de start van de trainingen in Kampong Baroe. StiYoSa heeft van het Community Developmen­t Fonds van

Staatsolie de nodige financiën ontvangen om in alle zes ressorten van Saramacca vijftien jongeren te trainen. De eerste trainingen vinden plaats in Kampong Baroe en Groningen. Na zeven weken komen Tijgerkree­k en Calcutta aan de beurt en tenslotte Jarikaba en Wayambo.

De trainingen worden verzorgd door tien vrijwillig­ers, die in het voortrajec­t een training hebben gehad van de Stichting Probitas. Toen bekend werd dat StiYoSa ICTtrainin­gen zou verzorgen in het district, kwam van basisschol­en het verzoek of ook leerkracht­en mee mochten doen, omdat ook zij merken dat ICT-kennis belangrijk is om goed te kunnen functioner­en. StiYoSa heeft dit verzoek ingewillig­d door naast de vijftien jongeren ook twee leerkracht­en per school toe te laten tot de training.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname