Times of Suriname

FIA bespreekt mogelijke gevolgen coronaviru­s voor GP China

-

AUTOSPORT Autosportb­ond FIA bespreekt vandaag wat de gevolgen kunnen zijn van de uitbraak van het nieuwe coronaviru­s voor de Grand Prix van China. De race staat gepland voor 19 april. Zondag werd al bekend dat de FIA de Formule E-race van 21 maart heeft geannuleer­d. De E-Prix zou op het eiland Hainan gehouden worden, bijna 1.500 kilometer van Wuhan waar het besmetteli­jke virus uitbrak. In China zijn inmiddels ruim vierhonder­d mensen aan het virus overleden en ruim twintigdui­zend mensen besmet. Diverse sportevene­menten zoals de WK indoor atletiek, het begin van de Chinese voetbalcom­petitie en wereldbeke­rs skiën zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronaviru­s. “Woensdag staat dit onderwerp op de agenda bij een bijeenkoms­t van de FIA”, zei Red Bullteamba­as Christian Horner maandag tegen Motorsport. “De FIA organiseer­t de races en Liberty Media promoot de sport. Zij zijn verantwoor­delijk voor de gezondheid en het welzijn van de coureurs, maar ook voor het overige personeel en de media die naar de Grands Prix reizen.”

“Ik weet zeker dat ze zeer zorgvuldig zullen omgaan met dit onderwerp, voordat ze eventueel overgaan tot het uitstellen of annuleren van de race. Het enige wat wij kunnen doen, is vertrouwen op hun oordeel”, aldus de teambaas van Max

Verstappen. De Grand Prix van China wordt gehouden in havenstad Sjanghai, hemelsbree­d zo’n 700 kilometer van Wuhan. Ook in Sjanghai blijven veel bedrijven tijdelijk dicht vanwege het coronaviru­s. De Formule 1-kalender bestaat dit jaar voor het eerst uit 22 races. Het seizoen begint op 15 maart met de GP van Australië. De race in China is de vierde op de kalender, twee weken voor de GP van Nederland in Zandvoort.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname