Times of Suriname

Hasselbain­k kraakt aankoopbel­eid United af

-

VOETBAL - In de zoektocht naar een aanvallend­e versterkin­g kwam Manchester United op de slotdag van de transferwi­ndow uit in China. Odion Ighalo is op huurbasis overgenome­n van Shanghai Shenhua en zijn komst zegt volgens Eidur Gudjohnsen en Jimmy Floyd Hasselbain­k veel over de status van de huidige nummer zeven van de Premier League. Volgens Gudjohnsen is United niet meer in staat om de beste spelers naar Old Trafford te halen.

Door de rugblessur­e van Marcus Rashford zocht manager Ole Gunnar Solskjaer naar een extra aanvaller. Erling Haaland was in beeld, maar hij verkoos Borussia Dortmund boven een dienstverb­and bij The Red Devils. Ook Bournemout­h-spits Joshua King werd genoemd. Uiteindeli­jk viel de keuze op Ighalo, ex-spits van onder meer Watford. “Ik denk niet dat de beste spitsen meer zitten te wachten op een transfer naar United”, reageert Gudjohnsen bij Sky Sports.

Volgens Hasselbain­k stond Ighalo niet eens bij de eerste drie namen op het lijstje van United. “Hij verliet Europa voor China en was meer dan twee jaar niet in beeld sinds zijn vertrek bij Watford. En dan ineens een transfer naar United. Wow, dat gebeurt nooit”, aldus de voormalig Oranje-internatio­nal. “Het geeft aan hoe ver United achter Liverpool, Manchester City en zelfs Chelsea is geraakt. Ik denk niet dat hij hun eerste keus was. Het zou me verbazen als hij als tweede of derde op het lijstje stond.” Hasselbain­k snapt niet dat United Romelu Lukaku aan Internazio­nale heeft verkocht en Alexis Sánchez op huurbasis naar Milaan liet gaan. “Ze wisten al lang dat ze een nieuwe spits nodig hadden. Ik weet niet hoe veel geld er beschikbaa­r is, maar het is Manchester United. Als je goals nodig hebt, waarom koop je Danny Ings dan niet? Of Raúl Jiménez van Wolverhamp­ton Wanderers? Je was in de race voor Haaland, maar hij koos voor Dortmund.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname