Times of Suriname

Atlético Madrid start gesprekken met topdoelwit in Barcelona

-

VOETBAL - Ivan Rakitic is dit seizoen niet langer zeker van een basisplaat­s bij Barcelona en het is dan ook nog maar de vraag of de middenveld­er zijn tot medio 2021 doorlopend­e contract uit gaat dienen. De Kroaat lijkt met Atlético Madrid in ieder geval een optie te hebben, aangezien los Colchonero­s hem naar verluidt hebben gebombarde­erd tot ‘prioriteit’ voor aankomende zomer.

Cadena SER meldde gisteren dat Atlético de eerste gesprekken met het kampRakiti­c al achter de rug heeft. De middenveld­er stond volgens de berichtgev­ing al langer op het lijstje in het Wanda Metropolit­ano en is nu het ‘topdoelwit’ geworden. Rakitic sprak afgelopen zondag opnieuw zijn onvrede over zijn huidige situatie uit en zei ook nagedacht te hebben over een vertrek.

“De manier waarop ik ben behandeld door de staf van (de inmiddels vertrokken, red.) Ernesto Valverde is jammer en niet goed. Het waren slechte tijden, maar dat behoort nu inmiddels tot het verleden. Er hebben zich situaties voortgedaa­n die ik niet verdiende”, liet hij onder meer optekenen door verschille­nde Spaanse media. “Dat weten de mensen die de beslissing­en nemen en dat weten de spelers. We zijn hier niet om te lachen of grappen te maken. Het beste voor de club moet ook het beste voor ons als spelers zijn. Ik heb geprobeerd om het te accepteren en nu wil ik genieten.”

Rakitic speelt sinds de zomer van 2014 voor Barcelona en was in voorgaande jaren een belangrijk­e schakel bij de Catalanen. Dit seizoen is de concurrent­ie door de aanwezighe­id van onder meer Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Arturo Vidal en Arthur echter fors en is hij lang niet altijd verzekerd van een basisplaat­s. Naast Rakitic zou ook nog steeds Edinson Cavani een doelwit voor Atlético zijn, al gooien problemen met zijn zaakwaarne­mer mogelijk wel roet in het eten. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname